неделя, юли 14, 2024
Любими разширения на игри

Любими разширения на игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Добрите игри нямат нужда от разширения. Те са с толкова добър дизайн, че са перфектни сами за себе си. Отличните игри обаче са построени по такъв начин, че да са напълно завършени, но и да могат да бъдат лесно разширени. Често ние нямаме нужда от тези разширения. Често нямаме нужда и от тежка калорична шоколадова торта. Въпреки това се омазваме до ушите със сметана, нали? Е, за разлика от тортата, ако имате тези наши любими разширения, вие няма да се чувствате гузни и няма да се налага да обикаляте парка 38 пъти. Това, дами и господа, са нашите предложения за разширения на игри, които обогатяват базовите си игри изключително! 


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Tuscany: Expand the World of Viticulture

Мисля, че това е едно от най-големите разширения правени някога за игри (може би след Duel of Ages 2). Tuscany е разширение за известната игра за правене на вино – Viticulture. Можете да прочетете ревюто ни, като кликнете на бутона отдолу. Tuscany e чудовище, което е по-голямо от базовата игра и пристига с 12 разширения. Повечето от тези разширения не са просто малки добавки към играта. О, не! Това са разширения, които можеше да се продават отделно. Да, две-три просто добавят карти, но ето ви пример за някои от големите. Едно от разширенията добавя цяла купчина специални работници, специално изработени. 11 вида от всеки цвят. Всяка игра играете само с двама от тези 11! Тоест, дори да играете само с това разширение, преиграваемостта е огромна. Друго разширение вкарва сгради в играта. Трето разширение добавя допълнителни малки лични табла, където можете да пращате работниците. Едно от разширението сменя напълно оригиналната дъска с огромна дъска!!! Има още няколко, които добавят всякакви нови правила. Не се препоръчва да се играе с всички, особено за първа игра. В кутията дори има „legacy“ система, която ви помага да вкарвате разширенията едно по едно. Ще го кажа по този начин: Ако не си бях купил Tuscany, щях да продам Viticulture. Сега обаче Viticulture се е залепила здраво за секцията и няма да мърда скоро от там. Освен, когато я играем, де…

Viticulture Ревю

о


Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Alien Frontiers: Factions

За препоръка за разширение се двоумях между Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport и Alien Frontiers: Factions, но избрах Factions тъй като харесвам LoW и като базова игра, а AF без разширението едва ли бих играл. Alien Frontiers: Factions добавя уникална фракция за всеки играч, която му дава специално умение и допълнителен dice-placement слот който може да се използва от играча, който го притежава безплатно, или от другите играчи като платят едно гориво на собственика. Това раздвижва играта, дава допълнителни опции (които за мен са малко ограничени в базовата) и дава усещане, че всеки е „специален“. Освен това, разширението добавя нови извънземни технологии – колкото повече-толкова повече, като някои от тях са свързани с фракциите. Добавят се и компоненти за 5-ти играч, но тази част ми харесва най-малко, тъй като играта става доста дълга и с голям down-time при 5-ма. Все пак ако не бързате за никъде – защо не. Но почакайте, има и още! Добавят се тайни цели – 2 карти, които имат различни условия, които ако се изпълнят дават по 1 точка. Тази част от разширението ми е любима, тъй като е забавно да се опиташ да изпълниш целта си. Тайните цели също така раздвижва точките за победа, които иначе са малко статични. Те се печелеха основно от поставяне на колонии и мнозинство колонии на регион. Така разширението прави играта от добра – отлична и за това го препоръчвам с все сърце.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

One Night Ultimate Werewolf: Daybreak

One Night Ultimate Werewolf стана една от най-любимите ми игри още след първите няколко разигравания. Бих казал, че все още е в моя топ 5. Играл съм стотици игри, както с нови, така и с опитни хора и играта просто не омръзва. Освен това One Night Ultimate Werewolf е перфектна за запалване на нови хора по хобито. Разширението Daybreak подобрява играта драстично, меко казано. Повечето от ролите, които добавя, са наистина добре замислени и дават ужасно много свобода за правене на начален сетъп и балансиране на играта. Мислите, че ролята Seer от оригиналната игра е твърде силна при по-малко от 5 играча? Няма проблем, Daybreak ви дава Apprentice Seer, който може да погледне по-малко карти. Върколаците много трудно печелят? Няма проблем, Daybreak добавя роли към техния отбор, които имат полезно нощно действие, като Mystic Wolf и Alpha Wolf. Искате повече хаос? Няма проблем, Daybreak добавя Village Idiot, който размества всички карти без своята. Възможностите са безкрайни. При наличието на толкова много различни роли имате възможността да играете само с най-любимите си, а тези, които са недостойни за вашата маса, можете да оставите да събират прахта на дъното на кутията!

Може да закупите играта от:BigBag.bgBoardGames.bg

 

Ивайло Драганов ‘iv.draganov’ препоръчва: 


Ticket to Ride: Asia

Ако вие и вашите приятели харесвате Ticket to Ride, съм сигурен, че е имало случаи повече от 5 човека да искат да играят. Е, Ticket to Ride: Asia ви дава възможност да включите шести човек и то в уникален формат – 3 отбора от по двама души. Отборите ползват един цвят влакчета и могат да споделят част от картите и билетите си, но нямат право да обсъждат играта си. Това внася в познатата ни игра на влакчета съвсем ново измерение, подобно на игрите с карти по двойки, в които трябва да комуникирате с партньора си само чрез действията в играта и ограничената открита информация. Картата на Азия е специално създадена за този начин на игра – няма дълги билети и е по-отворена като връзки. Въпреки това се получава доста напрегната игра, но по приятен начин – особено, ако познавате партньора си. Като част от това разширение получавате и още една карта – Legendary Asia, която е за 2-5 играчи. Ако търсите нови преживявания с любимите влакчета, то Ticket to Ride: Asia е моето предложение за разширяване на колекцията.

Може да закупите играта от:Paladium GamesBoardGames.bgBigBag.bg


Това бяха нашите любими разширения на игри, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers