неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dungeon Fighter: Fire at Will – Игра на зарове
Dungeon Fighter: Fire at Will – Игра на зарове

Dungeon Fighter: Fire at Will – Игра на зарове

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

За Dungeon Fighter съществуват 4 разширения, свързани с четирите основни елемента. Можете да кликнете на бутоните, за да откриете ревютата и на останалите.

Ревю на базовата игра: Dungeon Fighter

Ревю на разширение: Rock and Roll

Ревю на разширение: The Big Wave

Ревю на разширение: Stormy Winds

Разширението е базирано на огнени умения и джаджи, но както винаги съдържа стандартните:

 • Нов герой
 • Нов Бос
 • Нови тъмници
 • Нови гадове
 • Нови предмети
 • Нови „Power” карти, които в базовата игра не съществуват
 • Нови „джаджи“ свързани с новите умения (експлозия, огнена топка, огнена стена, огнен ринг, токъни с горене… и Ред Бул)

Това разширение е изцяло фокусирано върху ГОЛЕМИ зулуми! Всичко тук прави хаотични и здрави щети. Понякога героите ще поемат удари от собствените рискови експлозии, а понякога и ще нашамарят гадовете с два-три удара само.

So subtle…

Огнената стена е „възможният“ вариант на умение, което има и в базовата игра. Тук трябва да ударите зара в масата, той да прескочи стената и чак след това да стигне до мишената. Оригиналната версия на това беше с карта, което беше истинска мъка и самоубийство. Огнената стена малко сваля „мрежата“ за по-възможни удари.

Огненият ринг не е кой знае какво, тъй като не представлява никаква трудно да хвърлете през него, но определено създава смехове сред хората около масата, защото един играч държи ринга, а друг се опитва да метне през него.

Огнената топка е огромен модул и го мятате случайно на мишената. Топката удря конкретно място и ако ваш зар попадне върху модула, нанася толкова щети, колкото показва конкретното място… може да е 5, но може и да е нищо. Отново – рисково.

Експлозията е място по мишената, където ако попаднете поемата щета.

Най-готините две неща в това разширение са новият герой и новият зар.

Зарът е направо счупен. Той няма страна, която пропуска и прави щета дори да излезе от мишената. Освен това повечето страни правят сами по себе си много щети. С други думи – това е най-силното и сигурно нещо за ритници, с което можете да се сдобиете. Разбира се, сдобиването е рядкост, но си заслужава.

ГеройКАТА е Мелиса – огнената жрица… Да, трудно се схваща връзката. Едно от нейните умения е да изгаря гадовете, като всеки ход те си поемат щети.

Това се случва с помощта на токънчета и на… Ред Бул. Явно не са стигали парите за това разширение, защото има яко продуктово позициониране в това разширение.

Мелиса…без ндра.

Заключение

Fire at Will отново е чудесно разширение и мога да го препоръчам на тези от вас, които искат да правят стабилно щети… и на феновете на Игра на Тронове.

Новият персонаж е добър, а хуморът отново се открива навсякъде. Зарът е просто унищожаващ а горенете на противниците е фън.

ПЛЮСОВЕ:

 • Зверски щети с новия зар
 • Забавен нов герой
 • Хаотично хвърляне и поемане на щети
 • Забавно горене на гадовете

МИНУСИ:

 • Само едно НДРА ги дели от съд

Разширението може да се открие в българските магазини, но можете и да посетите сайта на производителите, защото там винаги се крият някакви интересни безумия.

Horrible Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers