петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Logi Geister (Phantom Rallye) – игра с тракащи зъбни колела
Logi Geister (Phantom Rallye) – игра с тракащи зъбни колела

Logi Geister (Phantom Rallye) – игра с тракащи зъбни колела

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Отдавна не бях писал за детски игри, но получихме нова доза Равенсбургерин и сме отново на линия.

Logi Geister (или Phantom Rallye) е логическа игра за деца на около 5 години, макар да има и вариант за напреднали, който за съжаление аз все още не съм играл.

Най-големият ми син е на точно на пет и откакто сме получили играта не сме се спрели да въртим часовникови механизми.

Идеята тук е да свързвате различни въртящи се зъбни колела, които се захапват един с друг.

В началото на рунда теглите карта, която ви казва къде да слолжите три специални зъбни колела, които пристигат с три духчета върху тях. Целта ви е с едно движение на специално стартово зъбно колело да завъртите и трите духчета.

В играта има различен цвят зъбни колела и различен цвят издадени пластмасови части, върху които се нанизват тези зъбни колела. По време на вашия ход хвърляте зар, който ви казва на кой цвят да сложите зъбно колело. Винаги имате избор от няколко места, което дава възможност детето ви да взема задоволяващи решения. След като сложите това колело, можете да продължавате да хвърляте зар, докато ви се падне „прилеп“ (свършва ви хода) или „завъртане“, което означава, че трябва да завъртите стартовото колело и да видите дали сте врътнали някое духче. За всяко врътнато духче печелите по точка. Ако в даден момент решите, че всички духчета са свързани със стартовия механизъм, можете да прекъснете хода си и просто да пробвате. Ако познаете – печелите 4 точки.

След това се махат всички зъбни колела и се тегли нова карта, която ви дава нов сетъп.

Така се играе, докато направите пълна обиколка около кутията. Слагате фигурки върху ръба на кутията, които се движат по трак, нарисуван там.

Заключение

Трябва да се направи някакво отделно място в Boardgamegeek за детски игри. Все повече детски игри потъват, защото оценките им са под 6, понякога и под 5. Не знам какво очакват повечето хора от детските игри, но те просто нямат шанс. Дизайните им често са отлични, а компонентите, както и в случая, са повече от добри. Не мога да виня хората в оценките им, просто защото ако си възрастен и слагаш оценки в BGG спрямо твоите предпочитания е естествено да не сложиш 8 или 9 на детска игра, защото просто не ти е любима… все пак е детска. Казвам само, че системата не върши добра работа за детските игри, дори и играта да е получила страхотни ревюта.

Както и да е. Logi Geister е прекрасна детска игра, която развива логическите умения на вашето дете и я препоръчвам за всички родители, които търсят нещо забавно и обучително за малките си 4-5-6 годишни.

ПЛЮСОВЕ:

  • Чудесни компоненти
  • Бърза игра
  • Развива логиката в децата

МИНУСИ:

  • Има голяма доза случайност, благодарение на зара

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers