четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Според нас

Според нас

Топ 5 – игри от битака – „Spiel des jahres“ едишън

Ето че дойде ред и на втора статия от класацията ми топ 5 игри втора ръка. Не знаете, че има първа статия? Голям пропуск! Но спокойно, натиснете бутона отдолу и всичко ще бъде наред. Във втората ни среща със забравените от времето игри реших да ви представя пет игри закупени от битака и секънд хенд магазини от смесен тип, но с награда „Игра на годината – Spiel des jahres“. Това е може би най-престижното отличие за която и да е настолна игра и нейните създатели. За повече инфо относно наградата питайте Деян, той е по-запознат от мен. Подредил съм игрите по хронологичен ред и всяка от тях е наградена с престижното отличие, което се вижда и на самата кутия. И не, че се хваля но всяка една струваше по 1 лев (не ме мразете). №1. Hase und Igel (1979) (Заек и таралеж) Забавна състезателна игра за до 6 играчи. По време на играта всеки от вас влиза в ролята на заек и започвате надбягване с моркови. WTF?! Да, надбягвате се и събирате моркови. Играта е с много лесни и бързи за усвояване правила и интересна механика. По време на състезанието „плащате“ с морковите, които имате, за да прекосите повече полета, броя на които прилежно е описан в таблица с „ценоразпис“ Х полета за ХХХ моркова. Но можете и да се връщате назад и по този начин да събирате повече моркови и изведнъж да се изтреляте на предна позиция. Хитра стратегическа, но не много затормозяваща, семейна игра от далечната 1973. Реално ... Прочети още »

Топ 10 любими настолни игри на България

...и на Деян... и на Ицо Прочети още »

Топ 100 игри на България… и на Деян… и на Ицо /20-11/

Стигаме финала... Прочети още »

Топ 100 на България… и на Деян… и на Ицо /40-21/

Близо сме! Прочети още »

7 причини да ви е яд, че изпуснахте Настолен град 2019

Двата дни прекарани в Търново, бяха отново засипани от досаден вятър, кален сняг и гняс, която все още не мога да изчистя от колата ми, но това не попречи да си прекарам по-добре от всяко едно събитие до този момент в България. Причините за емоционалното ми преживяване са чисто субективни, но така или иначе всичко в този сайт е съсипано от крайно небалансираните ми емоции и тролски мисли относно… ами каквото ми падне. Преди да продължите надолу, нека ви е ясно, че не можах да се потопя във всичко, което предлагаше фестивала. Изпуснах куиза на ShadowDance, на който се бях наточил, а турнирите по Каркасон и Кингдомино не ми бяха в топ листа. Огромната игра на Катан беше хит за пореден път и въпреки че това не е моята чаша мляко с какао от вендинга на втория етаж, Боян и Inteligames изглежда си свършиха достойно работата да зарибяват рандъм хора в мола. За пловдивския магазин Nastola, в комбинация с все още странния за мен сайт – Rise of Dice, също не намерих време и желание да се запозная, но това предполагам се дължи на разлика в отношенията и посоката на нашите медии. Преди да ви премина към причините за моят тотален кеф миналия уикенд, все пак имаше няколко обективни проблеми, които със сигурност ще бъдат изгладени следващата година. Първо. Имаше сериозна липса на големи издатели и магазини. На фестивала имаше няколко магазина, но там не присъстваха Фантасмагория, Paladium Games, че дори и Pikko Games. Получи се неудобна ситуация, защото Mind ... Прочети още »

Essen Spiel 2018 – пътепис на новобранец

Бананите са за победители! Прочети още »

Pikko Games – Нещо повече от магазин за настолни игри

A great friendly local game store! Прочети още »

Защо бордовите игри са моето хоби? Част I

Историята на поредния удавник в мъртвото течение на настолното хоби! Прочети още »

От чата с Ицо и Деян: Какви ги вършихме през седмицата?

Втора статия от най-тъпата поредица, която можехме да измислим. Можете да коментирате и да ни се подигравате. Прочети още »

Тъмната страна на миниатюрите – с Денис

Колекционерство или болестно състояние? Прочети още »

Big Box Gamers