неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » Pikko Games – Нещо повече от магазин за настолни игри
Pikko Games – Нещо повече от магазин за настолни игри

Pikko Games – Нещо повече от магазин за настолни игри

Здравейте, приятели на бордовите игри!

На трети май 2017г. излезе на бял свят шуробаджанащината в нашите кръгове. Медийното пространство гръмна с аферата “Шурогейт”, а именно че PikkoGames и BigBoxGamers станаха официални партньори. Дългогодишното приятелство между Деян и Ицо прерасна в хомогенно сътрудничество, поставило си за цел развитието на настолните игри в България.

И да ви кажа, вече пет месеца успяват да вървят по този път. 21 съвместни събития бяха организирани за този кратък период. Като средната посещаемост на тези “Open Gaming Nights” в Smugglers Diner e около 30-35 човека, които имат честа да играят едни от най-топлите и нови заглавия. Дори и да не познавате никой, заповядайте. Винаги ще се намери свободно място за вас, а ако не знаете правилата на някоя игра, то веднага ще се намери някой, който да ви ги обясни.

Нека се върнем на PikkoGames, които този месец имат годишнина – честват 7 год. на нашият пазар. 7 години, през които са довели не една заблудена душа в лоното на бордовите игри. Аз се запознах с PIkkoGames преди по-малко от година, когато Христо, стана главен мениджър. Не знам как е изглеждал магазинът преди, но сега с ръка на сърцето мога да заявя, че е едно от най-красивите и уютни места, в които не само че се продават бордови игри, но и голяма част можете да тествате предварително. Христо влага сърцето и душата си в развитието на PikkoGames, защото вярва в ценностите поставени от Кънчо преди 7 години. И двамата гледат в една посока, а тя не е само да запалят сърцата на хората по настолните игри, но и да създадат една задружна и братска общност.

Всеки петък от 19ч. в PikkoGames се отваря и представя ново заглавие, което току що е пристигнало в България и най-често не може да бъде намерено в друг магазин на българският пазар. Всеки е добре дошъл и никой не бива и няма да бъде върнат.

Мислех си, какво повече мога да кажа за PikkoGames. И тогава изгледах последният епизод на “Board Game Breakfast” на The Dice Tower кръстен “Great Local Game Stores”. В този епизод, Том Васел, на длъж и на шир (така както той обича) обяснява, колко са важни FLGS (Friendly Local Game Stores) за развитието на настолните игри в света. И как, ако имаме такъв магазин до нас, как трябва да го поддържаме и да му помагаме. Защо? Защото има твърде много хора, които ако не бяха тази приятелски локални магазини, нямаше да бъдат част от това хоби. А без нови попълнения нашето хоби щеше да тъпче на едно място и нямаше да бъдем свидетели на толкова много нови игри всяка година.

Ето го и видеото:

Том Васел подканва хората да му изпратят кратко видео на техният FLGS. Аз мисля да му покажа колко страхотно място PikkoGames е станало. Благодарение на Христо и срещите, организирани със съдействието на BigBoxGamers всяка сряда, нямаше и аз да съм тук.

А вие? Вие на какво дължите вашето стъпване в света на бордовите игри? Моля попълнете анкетата по-долу. Благодаря Ви!

[socialpoll id=“2465942″]

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Кръстьо Кръстев 'BigboxTribe'

Православен по рождение, католик по избор. Аз съм силно вярващ човек и не крия това. Щастливо женен съм от септември 2017. По настолните игри се запалих покрай приятели преди няколко години, но силно развих това си хоби, когато дойдох от Варна в София през 2016. Обичам различни жанрове игри, но най-вече си падам по декбилдърите и worker placement. Домът ми е винаги отворен за бордови игри, така че ако ви се играе нещо – свиркайте. Cheers.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers