сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Видео игри и приложения » Neuroshima Hex за Android – Не мога да спра!
Neuroshima Hex за Android – Не мога да спра!

Neuroshima Hex за Android – Не мога да спра!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Дигиталните настолни игри са мистерия за мен. Логично погледнато, не би трябвало да печелят много пари. Защото кой друг, освен ние геймърите, би си изтеглил картова игра на телефона, вместо Angry Birds, Plants Vs Zombies(вече има и втора част) или някой tower defence? Е…очевидно много хора. На пазара се появяват все повече и повече настолни игри за мобилни устройства, ай падове, компютри…И не говоря само за официалните маркетингови игри от типа на Ticket to Ride Online. Появяват се всякакви игри, които изместват и оригиналите. Вече хората се запитват: „Добре, имам Summoner Wars на iPad-а, защо да си харча парите за физическата игра? По-добре да си купя друга игра, която я нямам в никакъв вариант. Да не говорим колко игри с карти има из интернет, които пък изобщо нямат физически аналог.

А Boardgamearena? Това място е пълно не само с любители на настолните игри, но и с хора, които никога не са сядали да цъкнат дори Каркасон на живо. Явно хората си обичат шаренийките и това си е. Няма значение дали е COD или Yu-gi-oh, важното е да се цъка и то в повечето случаи – състезателно.

Neuroshima Hex (1)

Сега да обърна внимание наNeuroshimaHex за Android. Бях чувал за тази игра преди, но не знам защо бях си представял нещо съвсем различно. Нещо сиво, скучно и историческо, може би евро тип. Нека си признаем, то така и си звучи. Скоро обаче се ровех в нета и открих една съвсем различна истина.

Играта е бърза, завладяваща, тактическа и пристрастяваща.

 Настолната игра е направена по ролева игра – NeuroshimaHex, издадена от компанията Portal през 2001 година. Без значение дали сте играли ролевата игра, само от вида на картата можете веднага да влезете в атмосферата на пост апокалиптичен свят, оставен след…точно така, познахте…след война между хора и роботи. В тези времена хората се скътават в лагери и дупки. Започват да организират банди, за да могат да оцелеят и разбира се се стига до сблъсък между тези банди. Като изключим неоригиналната тема, играта е повече сносна.

Правилата са елементарни и ако не ви се четат, от менюто можете да гледате видео, в което ви се обясняват ясно.

Основният принцип е следният. В началото на играта, всеки играч(или компютър) избира една от четири фракции.

Четирите фракции са роботите от север Moloch, мутантите на харизматичния лидер Borgo, една от най-големите надежди за оцеляването на човечеството, добре организираната армия на theOutpost и най-човечната фракция, събрана от миролюбиви селища, за които битките са били само най-крайна мярка – Hegemony.

Или както са по-известни – червените, сините, зелените и жълтите.

Всяка фракция има плочки с различни специфични единици и специфични действия.

 

337495След като сте направили избора се показва карта, разграфена на шестоъгълни полета.(показано е на картинката вляво). В началото на играта, всеки играч слага своята плочка с база където пожелае и играта започва. Всеки ход, играчите теглят по три плочки. Избират кои две да останат в ръката и коя да изхвърлят. След това слагат плочките на свободно място.

Без да обяснявам в детайли, от време на време се случват битки, в които се унищожават единици или се ранява базата. Целта на играта е да унищожите базата на противника. Когато това се случи, или когато ви свършат плочките, играта свършва. В случай на неунищожени бази, играчът с най-здравата база печели.

 

Геймплеят е интуитивен. Избираш плочката завърташ я лесно и я поставяш. Няма ги

Neuroshima Hex за iPad

Neuroshima Hex за iPad

странните кликвания, които трябва да правиш в дигиталния Каркасон, когато не си сигурен дали си кликнал на правилното място в правилното време. Не. Всичко е ясно още от самото начало. Изчистено меню и опростен геймплей.

 Аудиото е тематично и чисто. Без излишни изхвърляния от към звуци, но пък с динамични и стилизирани аудио ефекти.

 Не съм играл настолната игра, но след като четох няколко статии разбрах, че има основна разлика между дигиталната игра и физическата. И тя е в игровото време. След като започне битка, трябва да се проследят и изчислят много неща – кой удря пръв, кой е хванал в мрежа друг, колко пъти удря, от къде удря, колко живот има, да не говорим за допълнителните умения от специални плочки. Дори и да сте бързи математически спринтьори, при такова количество информация, винаги има възможност за грешка. Е, в дигиталната версия, компютърът прави изчисленията автоматично.

Въпреки всичко това, сериозно се замислям дали да не си купя настолната игра. Особено сега, когато чакаме ново – трето издание на оригиналната игра.

Заключение:

 За кого е тази игра:

Хора, които често пътуват с градски транспорт. Хора, които обичат пъзели. Хора които обичат да прекарват време със себе си…Ъм…това последното май не излезе добре.

 Колко бързо ще ви писне:

Играта има огромна преиграваемост, но не прекалявайте с дзверенето в малкото екранче.

 Други подобни игри::

Всички пъзел и тактически игри за мобилни устройства. World of Goo е добър пример, въпреки, че няма нищо общо с Neuroshima Hex. Както и да звучи.

 Най-оригиналното нещо в играта:

Гладкият интуитивен геймплей.

 Най-тъпото нещо в играта:

Липсата на онлайн(въпреки, че от доста време се говори за това и се очаква)

За всички, които не искат чакат или пък желаят просто да поцъкат нещо, ето от къде можете да си намерите играта за Android.

 

[sociallocker] Neuroshima Hex Full Version

А ако искате само да пробвате играта, ето демо версия, в която играете само с една фракция, кликнете на този бутон.

Neuroshima Hex Lite [/sociallocker]

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Ето какво бижу открих тази седмица!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 3.55 ( 1 гласове)
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Един коментар

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers