сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Интервюта

Интервюта

Интервю с любимия ми дизайнер – Chris Boelinger!

Дизайнер на Dungeon Twister, Archipelago, Earth Reborn и много други! Прочети още »

Интервю с MAGE Company

Познавате компанията с игри като 12 Realms, Hoyuk, Wrong Chemistry, а сега и Raid & Trade! Прочети още »

Интервю с Брад Талтън от Level 99 Games

Главата на Level99 - компанията, която ни докара хитове като BattleCON и Pixel Tacitcs! Прочети още »

Bright Future – Очаквайте нова българска настолна игра!

Първата българска сериозна настолна игра! Прочети още »

Интервю с Андрей Новак (24.05.14) – UNFOCUSED

Видео интервю с главния дизайнер на NSKN Games - Андрей Новак, специално за BigBoxGamers. Прочети още »

Ден на настолните игри (ВИДЕО)

Страхотен и слънчев ден по време на фестивала на настолните игри. Беше забавно, въпреки че нямах много време за игра. Прочети още »

Интервю с Мат Дрейк от сайта Drake’s Flames

Най-добрият сайт за ревюта според мен. Просто един човек, който си изказва съвсем искрено мнение за настолни игри, видео игри, филми и сериали. Прочети още »

Интервю с Майкъл Майндкрайм на тема „Отново заедно“

Michael Mindcrime, young

Ако сте чували за книгите-игри и не сте научили за тях съвсем скоро, то мога да се обзаложа, че името Майкъл Майндкрайм не ви е непознато и вероятно сте чели не една негова книга. Той е любимец на голяма част от читателите, има над тридесет издадени книги-игри (шест под псевдонима Стюърт Дарк) и повечето от тях са абсолютни бестселъри за нашата страна. Творчеството му е изключително разнообразно жанрово – от историческо/епично/градско фентъзи, през приключенски и екшън тематики, до книги в сферата на спорта и музиката. За радост на всички фенове, след повече от тринадесет години от последната му книга, той се завръща с ново произведение, което можете да откриете на страниците на втори брой на „Призвание герой”. В него той отново вдига летвата и експериментира в напълно нов жанр и стил, но най-добре да научите повече от самия Майкъл: Здравей! Радваме се да те видим отново на „терена” на книгите-игри след толкова години. Разкажи ни накратко за себе си. Казвам се Димитър Дафовски. Започнах да пиша през лятото на 1992-а и за осем години публикувах над тридесет книги-игри. Имам сериозен принос за утвърждаване на виждането, че този жанр не е само за деца. Успях да наложа спортните книги-игри, а една от тях, „Боговете на футбола“, влезе в десетката на най-продаваните книги в България за 1994-а година. Правех опити да разнообразя тематиката на произведенията, да изляза извън клишето да се пише само фентъзи или фантастика. Така се появи „Пробивът“ (разказ за създаването на първия албум на рок-група) и поредицата за Хлапето ... Прочети още »

Интервю със Спасимир Игнатов, автор на „Да намериш Дракон“

Гоблини в дирижабъл? Хм...:това звучи опасно. Прочети още »

Интервю със Сикамор Брайт – автор на „Прах и Сол“

Книгите-игри живеят не само носталгично в сърцата ни, но и на пазара. А ето и какви хора се грижат за това да продължава! Прочети още »

Big Box Gamers