неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Qwixx Connected – двойно разширение
Qwixx Connected – двойно разширение

Qwixx Connected – двойно разширение

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

За разлика от Qwixx Characters, тук има повече месо и все пак ще се нуждаете от физическо копие на разширението.

Лошото е, че това разширение не пристига с кутийка. Това са просто още два вида кочана с листи, които за жалост не се събират в базовата кутия. Доколкото съм виждал, има различни версии на Qwixx през годините и ако имате Qwixx Deluxe, може да съберете вътре де що имате за играта. Аз едва побрах персонажите в мъничката базова кутийка, а за това тук не може и да става въпрос.

Преди да продължа ви препоръчвам да прочетете ревюто на базовата игра, за да не се обясняваме после, а-у.

Ревю: Qwixx

Qwixx Connected пристига с два нови модула.

Модул 1

Правилата са точно като на базовата игра с едно малко допълнение. Виждате, че някои от квадратчетата са с по-дебели очертания. Тези очертания ефективно създават още един ред и така редовете стават пет. По този начин ще имате още едно на ум, когато запълвате числа. Вече няма да се концентрирате основно в два ред, както е в базовата игра. Модулът не усложнява кой знае колко геймплея и като нищо можете да предложите на нови хора този вариант, без да казвате, че изобщо е разширение. Изглежда си като част от играта. Честно казано… май винаги бих го предпочел пред базовата игра.

Модул 2

Тук нещата са мааалко по-връткави. Точкуването е отново като в базовата игра, но този път нямате допълнителен ред. Вместо това част от числата са свързани вертикално. Всеки път щом задраскате число, вие сте длъжни да задраскате и числото свързано с него на друг ред. Това означава две неща – от една страна ви дава шанс да задраскате число, което вече сте подминали, което е супер, но от друга, ако все още сте в началото на реда, това число ще ви изстреля към края, което е пръчка в спиците. С други думи – този модул отново добавя елемент на „пушурлък“ и размишления, но леееко променя усещането на играта, което значи, че не винаги бих го използвал.

Заключение

Двата модула в Qwixx Connected са просто повече от същото, но в леко изменен вид. Смятам, че от nsv са подходили точно както трябва, защото тази лека игра, чийто чар се крие в елементарността няма нужда от усложнения. Това, от което имаше нужда е малко повече разнообразие и ей ви на воала – два нови начина на игра.

Чудесно разширение. Одобрявам!

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers