вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Qwixx Characters – разширение за Qwixx
Qwixx Characters – разширение за Qwixx

Qwixx Characters – разширение за Qwixx

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Ако не сте прочели ревюто ми на Qwixx ви препоръчвам да цъкнете на бутона отдолу.

Ревю: Qwixx

Qwixx Charaters е мини… направо микро разширение за основната игра на Qwixx, от което имате нужда, но и нямате нужда.

Ще го кажа така – това разширение е от пет плочки с персонажи с умения. Уменията ги има в Boardgamegeek и освен ако не се кефите на арта и факта, че си имате готини плочки в играта – нищо не ви пречи да си ползвате самите умения, тъй като не ви трябват компоненти за тях.

Уменията са следните:

  • Chris Cross – Когато сте вие на ход, можете да използвате и трета комбинация (отново с бял зар и цветен зар), което ви позволява да задрасквате по три числа на ход.
  • Double Dutch – Когато сте на ход ви позволява да хвърлите наново всички или част от заровете.
  • Miss Take – Когато правите грешка, вместо да задрасквате полето с грешки, вие задрасквате едно от полетата с числа (но без последните на ред).
  • Tina Turner – Можете да обръщате тройките в четворки и четворките в тройки.
  • Magic Mike – Когато задраскате число, което е точно през едно на друго число, задрасквате това и в средата.

Заключение

Уменията са готини и… „счупени“, което прави играта с пъти по-забавна. Аз винаги бих играл с тях, въпреки че не съм убеден, че са напълно балансирани. Засега ми се струва, че Magic Mike, Chris Cross и Miss Take са твърде силни… но това е игра на случайност, така че може и просто да ми е вързало с тях.

Както казах – нищо не пречи да си играете с тези умения и дори да си измислите още без да си купувате кутийката.

Според мен тук има пропусната възможност. Ако персонажите бяха не 5, а поне 20 – преиграваемостта щеше да скочи в пъти, а и хората тогава щяха да имат по-силна мотивация да си купят физическото копие. Не се оплаквам. Просто искам още!

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers