петък, май 17, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » The Way of the Wardens – модулно разширение за The Brigade
The Way of the Wardens – модулно разширение за The Brigade

The Way of the Wardens – модулно разширение за The Brigade

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Вече е стандарт всяко разширение да бъде модулно. Това тук добавя много неща, които ще превърнат the Brigade в почти вечна.

Първото нещо, което разширението вкарва са множество компоненти, които са просто повече от същото и допринасят за разнообразието на базовата игра – нови персонажи и нови помощници за бригадата.

Второто нещо, което разширението добавя са големи сгради, които идват и със собствени евенти. Това ще направи играта ви малко по-дълга, тъй като освен, че градът ви е по-голям, някои от тези сгради имат и специални умения.

В играта вече има и правила за Соло игра… защото явно става все по-модерно човек да си играе сам.

Най-големите две добавки са двата мода – Кооперативен мод и Мод 1 срещу всички.

А, да. Забравих ли, че вече можете да играете и в кампания? Защото сякаш ви беше малко съдържанието.

Кооперативният мод не е просто нещо, което леко изменя правилата. Той пристига със солидни промени и множество собствени компоненти и врътки.

Играчите вече могат да печелят и специални предмети, като количеството, което могат да носят зависи от нов трак върху нов общ борд с нови статистики. Освен това тези предмети се актиират с нов ресурс – токъни за услуги, които се печелят от определени квартали.

Целта в кооперативния мод е да се изгасят пожарите преди хората от Тиндърбокс да са евакуират прекрасния ви град.

За целта се използват най-различни бордове, статистики, вдигане на нива и като цяло… сякаш напълно нов начин на игра.

Второто голямо нещо, което получавате с това разширение е мода Един срещу Всички.

Лошият е Пиромансър, който разполага със собствени компоненти и действия, които да му помогнат да срутят града до основи, докато останалите се опитват да изтрият наглата му усмивка с нов комплект от умения, които не се срещат напълно в другите модове.

Кампанията пък е всъщност комплект от 4 поредни игри със собствена история, в която пожарникарите кооперативно се борят с гигантски феникс.

Чудесно разширение на чудесна игра.

Заключение

Не съм сигурен, че има нужда да го споменавам, но Way of the Warden може и да пристига в малка кутия, но той предлага толкова модули и варианти за игра, че да ви държи влажно… или в случая горещо мноооого игри напред. Най-хубавото нещо, което ме кара да уважавам дизайнерите дори повече е нивото на детайл, което са отделили на всеки модул. Това не са просто леко пипнати правила на базовата игра – това са си напълно други игри.

Ако притежавате The Brigade и я харесвате – не бих се замислял. Ако сте играли базовата и не ви харесва състезателния характер, кооперативния мод е за вас. Ако пък нямате още базовата игра, няма да сгрешите и първо да си я вземете, да я пробвате и после да решите.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers