сряда, януари 17, 2018
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Топ 5 семейни настолни игри
Топ 5 семейни настолни игри

Топ 5 семейни настолни игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри.Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца.От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Започвам ежеседмичните си класации с темата, която събра най-много гласа по време на празниците. Мисля, че съвсем тематично това беше „Семейни игри“. Гордо мога да заявя, че съм играл в тонове такива игри, така че не ми беше лесно да подбера само пет. Принципът, по който съм ги събрал беше такъв, че се опитах да има възможно най-различни видове и жанрове игри. Да, игрите са повече от страхотни, но така или иначе трябваше да избера само пет, нека поне има разнообразие!

5.

Ubongo

pic2693197_md

Играта е широко разпространена и я има преведена дори на на български. Това е игра, която се разбира лесно, защото на практика представлява решаване на пъзел. Всеки играч има определено време да реши даден пъзел. Опитва се да намести тетрисообразни парчета върху разграфени полета, които се раздават на случаен принцип. Играта е абстрактна, но тетриса е познат на всички, а пъзел частта приобщава и най-дистанцираните от хобито хора.

pic1660143_lg

Може да закупите играта на български от: Фантасмагория

4.

Biblios

pic759154_md

Малка картова игра, която за съжаление на мен няма нищо общо с темата. Тя е добила също широка популярност, но повече в чужбина отколкото тук. Много хора я считат за една от най-добрите филър игри и не мога да споря с тях. Играл съм я десетки и десетки пъти и никога не ми е омръзвала. В общи линии това е игра, в която основната механика е Търг. В първата фаза безплатно се събират карти от общ пазар, а във втората – всички останали карти се купуват на търг с пари, които сте събирали в първата част. Целта на играта е да манипулирате пет зара в центъра на масата. Който притежава в края на играта най-много карти от цвета на съответен зар, той ще спечели точките, които показва този зар. Biblios е бърза, пристрастяваща и работи във всякакви групи, особено семейства!

pic1284480_lg

Можете да закупите игра от тук: BoardGames.Bg

3.

Timeline

pic1724656_md

От всички игри в списъка, това е най-достъпната и най-евтина игра. Всъщност… игри. Timeline е поредица от игри с еднаква механика, но с различна тема. В играта вие се опитвате да подредите събития, които са ви раздадени в началото в конкретен ред. Първият, който успее да нареди картите си печели. Повече за играта можете да прочетете от ревюто, което има в сайта ни. 

Това е игра, която се хареса дори на родителите ми, защото я обясних за по-малко от минута и защото не изискваше нито социални умения, нито основни метапознания по гейминг. В общи линии това е тривиа игра и по презумция става за широк кръг от хора.

Ревю на BigBoxEmc

Можете да закупите играта от: Pikko Games

2.

PitchCar

pic215555_md

Страхотна игра, която за жалост не притежавам. Играл съм я достатъчно обаче, за да преценя, че е чудесна за игра между родители и деца. Това е игра, която изисква ловкост, но правилата са толкова прости и очевидни, че след като наредите играта на масата хората могат и сами да се досетят как се играе. Играчите са състезатели, които движат своите коли по огромна дървена писта (Която може да се нареди по безброй начини). Всеки ход бутат с пръст (фликват) колата си по пистата. Който пръв направи определен брой обиколки печели. Ако добавите разширението с тунела и моста, играта става просто велика. Ох… май трябва и аз да си я купя.

pic1493018

1.

Ticket to Ride

pic66668_md

Безспорния победител в тази категория е вече класиката на модерните настолни игри „Влакчетата“ . Играта е популярна не само сред семейства, но и сред геймъри. Използва едни от най-елегантните и интуитивни механики, които може и да не са толкова прости, но се схващат изключително бързо, още на втория ход. Темата е достъпна, а играта може да се играе както приятелски, така и свръх състезателно. Освен това е толкова добре поддържана, че вече има безброй разширения и допълнителни карти. Все пак това е игра в личния ми топ 10! 

pic2708208_lg

BBG Гарантира: Ticket to Ride

Можете да закупите играта от: Paladium Games

Магазинът, в който се тества.

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Името ми е Деян. Считам се за вярващ християнин и като такъв очевидно държа на някаква ценностна система, но освен това и на хората. Хората, според мен са центъра при играенето на настолни игри. Вярвам в семейните ценности и често погледът ми над игрите е завъртян по този начин, тъй като самият аз съм семеен с прекрасна съпруга и две деца. От години работя като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*