събота, април 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Yu-Gi-Oh! TCG – Забранените карти
Yu-Gi-Oh! TCG – Забранените карти

Yu-Gi-Oh! TCG – Забранените карти

Latest posts by BigBoxNeverdie (see all)

Както вече не знаете…!

Ставам си аз тази прекрасна съботна сутрин по-рано от обикновено(което за мен си е нереално при условие, че обичам да си поспивам :P) и усещам, че нещо е по-различно…  Да, така е! В Yu-Gi-Oh! TCG, като не броим вайкането около големите турнири, има няколко периода, които винаги изпълват клуба(а.к.а. играчите) с емоции и разгорещени спорове. Говоря за първи март и първи септември. Тези две дати винаги са били очаквани с нетърпение и страх от играчите. Причината е повече от неясна за непросветените – това са двете дати, на които излиза новият списък със Забранени и Лимитирани карти!

Събота сутрин е… оправям си чантата, слагам си дек-а, папката за размяна и потеглям към обичайната локация – клуба. От далече видях тълпата хора, която седи и чака ли чака… Това ме наведе на две идеи „Естествено шефчето пак закъснява“ и „Странно е, че толкова много хора са тук толкова рано…“ След няколко метра бях забелязан от няколко малчугана, които веднага се затичаха към мен с въпросите „Викторе, Викторе видя ли новият списък със Забранените карти“?

Неимоверно след това последваха коментари от сорта на „Ох, тия Wind-Up-и как си взеха! Така им се пада!“ , „Супер! Нищо, не са ми пипнали на дека!“, „Нямам търпение да тествам новата карта, която върнаха от забранените“ и най-забавният „Викторе, не казвай на Масаки, че Goyo Guardian все още е забранен(идеята идваше от една спекулация, за това как едно от най-силните Synchro чудовища щял да излезе от списъкът на прокудените), че искам да се отърва от моя“. Да, както се забраняват карти, така и някои се връщат от страната на обречените.

300px-GoyoGuardianTDGS-EN-UR-UE

Някои хора ще се запитат защо изобщо има такъв списък със Забранени и Лимитирани карти? Отговора е лесен – След като на всеки три месеца излиза издание със сто нови и уникални карти, които комбинирани със старите могат да доведат до невероятни последици, неочаквано силни даже за самите създатели на карти, внася нуждата от баланс в играта.

И все пак замислете се, ако играете една игра няколко години и абсолютно винаги механизма за победа е един и същ няма ли да ви се стори малко скучничко?  Поради тази причина Konami два пъти в годината балансират силата на дековете, за да може турнирите да бъдат по-колоритни и интересни. Да ви призная, тази стратегия е много ефективна! Аз като ветеран играч съм бил свидетел, както на възходите на тази игра така и на паденията и.

Навремето имаше един такъв Сух период в Yu-Gi-Oh! TCG, когато всичко се печелеше от един и същи дек наречен – Chaos Deck. Беше си много скучна работа да ви кажа… Във всички турнири топ 16 дековете не се променяха… направо да ти се отще да играеш! Но нещата се менят. Ban List-а наказа провинилите се и сега няколко години по-късно, в топ 36 се виждат най-малко двадесетина уникални дека.

Както смяната на сезоните ни кара да обличаме любимите си дебели или съответно по-тънки дрехи, така и Ban List-а ни кара да сменяме най-силните си карти с други потенциално по-силни такива! До следващата седмица!

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Kакво означава за нас, феновете на Юги, първи Март?

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.9 ( 1 гласове)
0

За BigBoxNeverdie

Автор на нашите статии свързани с Yu-Gi-Oh! TCG i TCG игрите като цяло. Професионален Yu-Gi-Oh! TCG играч. Занимава се с играта вече девет години като главен организатор на събития и притежава дълбоки познания в областта на играта.

Един коментар

  1. „Ох, тия Wind-Up-и как си взеха!“ – това малко не го разбрах. Това вид карти ли са или вид тесте? И може ли малко повече инфо за този Chaos Deck.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers