вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Видео игри и приложения » Няколко класически игри за нашите мобилни устройства
Няколко класически игри за нашите мобилни устройства

Няколко класически игри за нашите мобилни устройства

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

За хората от моето поколение, които сме прекарали детството си в края на 80те и началото на 90те, скъпият ни социализъм носи себе си в спомените ни нещо красиво и романтично…Което всъщност е също така тъжно и до някъде тъпо. Но в съзнанието ни има някаква носталгия и някакви топли чувства. Не само защото тогава сме били деца, а според мен и защото просто всички сме имали абсолютно еднакви преживявания и играчки.

Ние сме тук заради играчките, така че ще наблегна на това. Някой от вас помни ли играта ВеХо? Една синичка пластмасова купичка, в която се изправя нещо като кула, в която пък пускаме едни кръгли нещица в опит да направим точки. Бих ви я показал, но Гугъл имиджес не ми намери нищо. Както и да е, това което ние наричахме Вехо, всъщност е „Four in a row“ e1714-lrg

Е друго си е да кажеш ВеХо!(типично за соца, съкратено от вертикално-хоризонтално).

Друга игра, която повечето от нас имаха беше една кутия с 4 игри вътре. Дама, Онази игра с клечките и още две, които не помня. Лично аз не харесвах тогава тези игри. Предпочитах да обезглавявам пластмасови войничета(от плоските), като им слагах главата на импровизирана гилотина(ръбчето на отворена дървена кутия) и прас! Какво да ви кажа, от тогава съм се научил как да се справям със зомбита, в случай на зомби апокалипсис.

С всичко това исках просто да ви вкарам в малка атмосфера за видео игрите, които съм ви подготвил за днес. Открих два комплекта – един за iPhone и един за Android.

Този за айфона изглежда малко по-добре, но за съжаление аз имам Андроид. Първият комплект съдържа „Вехо-то“, Морски шах, Дама и Американска дама. 

mzl.cpqkaowy.320x480-75

 

Вторият комплект за Android включва дори по-класически игри – Табла, Змии и стълби, Не се сърди човече и…Гъска?

unnamed

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Липсва ли ви "Не се сърди човече" ? Така си и мислех! Въпреки това ще ви спамна с малко подобни игри!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

2 коментари

  1. АААА! Това ВеХо съм го имал и съм го играл и даже не съм си имал и на идея, че се казва така!

  2. Да. Подозирам, че даже сме го играли заедно. 🙂

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers