неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Ticket to Ride Dice Expansion – Бързият вариант
Ticket to Ride Dice Expansion – Бързият вариант

Ticket to Ride Dice Expansion – Бързият вариант

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

 

IMAG0648BBG рейтинг – 7.5/10

 

Тази седмица ще се измъкна тихо и незабелязано с едно кратко ревю. Една прекрасна сутрин на един мой рожден ден се събудих в леглото с подарък една малка квадратна кутийка в ръце. Прочетох Ticket to Ride и това ми беше достатъчно. Последно време бяхме занемарили отношенията си с тази игра и както препоръчват психотерапевтите, трябваше малко да разнообразим взаимоотношенията си и да пробваме нещо различно. И за двамата щеше да е нещо съвсем ново. Тя трябваше да се откаже от своите карти с вагончета, а аз трябваше да се отърва от стратегиите и всичкото тактическо мислене. Трябва да ви кажа, че въпреки рядкото използване на този експанжън и аз и играта останахме доволни и вече сме в нова фаза на нашата връзка – в която знаем, че винаги има екстра играчки на рафта, които можем да  използваме в нашата игра и дори да не ги ползваме, можем винаги да си се подхилкваме и да се гледаме похотливо и тайно пред хора, които никога не са пробвали това удължение.

Ъм…добре де. Май се поотклоних. Но мисля, че доста точно описах това удължение. Това е подарък, от който нямаш нужда, но пък щом го получиш не искаш да се разделиш се него. Страхотно излишно удоволствие, бих обобщил.

За да бъда по-конкретен, ще се опитам с няколко думи да ви обясня какво ще откриете в кутията и какво носи на Ticket to Ride като цяло.

Първо. Получавате 8 зара, 5 от които напълно заместват цветните карти с вагоните и 3, които IMAG0650се използват само за тунелите.

И второ -Играта тотално се променя. ТОТАЛНО!

Мога да кажа, че се променя в друга игра. Така че ако за пръв път показвате играта на някого, съветвам ви да не използвате това удължение. Ако обичате тактическата игра – не използвайте това удължение. Ако не обичате да губите – не използвайте това удължение. Ако нямате никакво усещане за забавление – не използвайте това удължение. (Дами и господа, от днес работим в партньорство със сайта Има-Рима.нет!)

Но! Ако искате бърза игра без много мислене – използвайте това удължение. Ако искате да си говорите за нещо друго освен влакчета по време на играта – използвайте това удължение. Ако имате „Айнщайн“ във вашата компания – о, Боже, със сигурност използвайте това удължение!!!

Удължението пристига с уникална дървена чашка за зарове. Само заради това си заслужава да си го купите.

Не виждам смисъл да ви обяснявам точните правила на удължението. Има достатъчно видеа в интернет, които могат да направят това. Вместо това, мога да дам моята скромна оценка, която се надявам ще бъде достатъчна за моите скромни читатели.

Финални думи:

Ще вечерям Уелингтън!! Не съм ли гъзар,а?

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Ако търсите начин да разнообразите вашите влакчета и то по начин, който да промени изцяло играта - това удължение е за вас.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers