четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета
Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета

Dice Drivin’ – Nintendo’s Road Fighting със зарчета

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Приех това малко нетипично за мен предизвикателство, да направя ревю на игра без миниатюри, не за друго а точно от носталгия по телевизионните игри от нашето детство.

За визията – първо ми направи впечатление кутията. Подобно на опаковките на луксозните дискети, дизайнът пресъздава типичната осемдесетарска атмосфера – разрисуван момент от играта, така както изглежда в главата на художника, поставен за предна обложка и снимки и текстова част даваща яснота за самата игра и реалната и пикселова визия.

Компонентите са повече от добре направени с леката забележка относно размера им. Графиките точно и ясно показват къде какво се случва и няма как да объркате нищо по време на самата игра. Картите с характеристиките на автомобилите отново са разрисувани, а не пикселови, за да можете да се насладите в детайл на управляваното от вас возило. Зарчетата са от любимия ми тип къстъм модели, създадени специално за играта с уникални пикселизирани икони по тях. Разполагате с два вида возила на всяка карта – „спортна бегачка“ или добре позната поп клаасика от осемдесетте. Всяка кола има своите спецификации, с които трябва да се запознаете преди да решите да скочите зад волана (да хванете зарчетата). Също така разполагате и с карти даващи специални възможности по време на самата игра. Картите се използват еднократно в даденото състезание, а всяка кола дава възможност за стартиране с различен брой карти. Относно недостатъка, лично мнение – моментът с предвижването на токъна на колата по картата с трасето е леко труден. Размерът на самия токън е сантиметър и половина и ако имате големи пръсти (като мен) може да се напрегнете леко. Решението е дървени кубчета със същия размер оцветени в основен цвят и проблема е решен.

Геймплеят – Разполагате с възможност за избор между няколко мода на състезания.

  • Класическия мод, в който всички стартирате на равно и първите трима пресекли финиша печелят (1,2 и 3-то място).
  • Състезание за време, при което трябва да запазите максимален брой токъни с гуми.
  • Мод с преследване, в което участва и специалната полицейска кола.
  • Вариации, същият принцип както при класическия мод, но тук избирате между една от популярните осемдесетарски коли в играта (тип Knight Rider, Ghost Busters Mobile, A-Team Bus и други). Друга форма на вариациите е чрез поставяне на допълнителни токъни с бонуси и препядствия по терена.
  • Шампионат е последният мод, който се състои от две обиколки, като за финал се сумират точките и от двата кръга и победител е колата с най много точки.
  • Ваш мод – играта е семпла откъм инструкции и позволява много вариации, така че всеки от вас в последствие може да си измисли собствен вид състезание. В кутията имате всичко необходимо за това.

Играта е подходяща от 2-ма до 4-ма играчи. Разиграхме я и с трите комбинации и винаги резултата беше един и същ – забавление. Дори и по-младите играчи, които не са се докосвали до 8 битовите забавления я оцениха подобаващо. Добро впечатление прави факта, че ръководството е написано на два езика (родния на авторите и английски), а също така има второ тесте с карти пак на техния език – лична забележка към някои български гейм дизайнери (още чакам правилата на БЪЛГАРСКИ, защото съмнявам се да мислите на английски)!

В заключение – играта е лека, бърза и забавна. Подходяща е като филър, а и за запознаване на нови ентусиасти към настолните игри. Компонентите са на високо ниво (като се абстрахираме от размера на някои от тях). И зареди непретенциозната си механика позволява да бъде преигравана многократно.

 

Повече информация за Dice Drivin и за другите игри на Vorpalia Games можете да намерите тук: Vorpalia Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers