понеделник, юни 24, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Archer: Once You Go Blackmail… –  поредният Love Letter клонинг?
Archer: Once You Go Blackmail… –  поредният Love Letter клонинг?

Archer: Once You Go Blackmail… –  поредният Love Letter клонинг?

Love Letter е една от най-популярните в световен мащаб игри със скрити роли и хич не ме учудва, че се нароиха най-различни клонинги на така успешната простичка като правила игра. То не бяха Батман, Хобит, Adventure Time и Star Wars и всякакви други явни и неявни копия на играта. Днес ще говорим за един от скритите клонинги – игра, за която се води, че е базирана на Love Letter, но вкарва нови неща. Знам, че не звучи особено вълнуващо, но имайте малко търпение!

Archer: Once You Go Blackmail  e игра със скрити роли и тематично е базирана на “комиксовият” сериал Archer. Понеже реших да се поинтересувам от това какво общо има сериалът с играта като умения и идея, и все пак каква е темата на играта, трябва да кажа, че гледах един сезон от сеирала и до голяма степен са напаснали характерите на героите с уменията в играта. За това колко е читав сериалa… едвам издържах до края на първия сезон. Яко вулгарности, много простотии. Както и да е, това не е толкова важно, освен ако не си взимате играта заради темата (или ако сериала ви харесва – не казвам, че не е възможно).

Та, тук сме в ролята на шпиони от агенцията на Арчър, като на всяка цена не трябва другите да разбират, че Малъри Арчър е при нас (аналог на принцесата в Love Letter). За целта имате други карти с умения и бла бла бла… същото като Love Letter.  Така, продължаваме натам. Правилата на игра са същите, но уменията? Така… Този прави това, онази прави онова, тази не трябва да я показваш и да я намират докато е в теб… Интересно. Оказа се че и те са подобни като идея… направо си е същата игра с друга пльосната отгоре тема. И то не каква да е тема, а една от най-ужасните и най-безинтересните.

От тук нататък всичко би трябвало да ви е ясно – Archer: Once You Go Blackmail Е Love Letter с няколко малки модификации по уменията. Не надгражда идеята на Love Letter, не добавя супер яките иновативни умения или елементи в играта. Достатъчно е да знаете едната игра, за да знаете и другата. Надявам се, че няма нужда да ви описвам що е то Love Letter, но ако все пак не сте го играли или дори виждали,  кликнете на линковете из статията за по-подробна информация.

Колкото до това дали Archer: Once You Go Blackmail  е добра игра – играта работи добре, но това е естествено при положение, че е базирана на 99.99% на вече доказала се и успешна игра. Явно AEG са решили да  заложат на сигурно с играта, но да си изпробват късмета с темата – току виж се навъдят десетки хиляди  фенове на онази арчърска простотия.  Дано са си научили урока и  да не пускат повече игри с теми, които  повечето хора  биха отхвърлили. Откъде съм сигурен, че повечето хора биха оценили сериала като тотална простотия? Не съм, но силно се надявам!

ПЛЮСОВЕ:

  • Добре пригодени умения към темата, колкото и ужасна да е тя
  • Бърза и лека игра, идеална за филър 

МИНУСИ:

  • Глупава тема
  • Няма достатъчно разчупени умения или механики, които да поддържат играта интересна и „свежа“ при следващи изигравания 

 

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Камен Цветанов

Казвам се Камен, програмист съм по професия и геймър по душа. През свободното си време се занимавам с най-различни занимания, преобладаващо играя футбол и свиря на китара, но напоследък настолните игри изместват всичко останало лека-полека. От една година те са ми най-силното хоби, като от известно време организирам хора за игри в Студентски град и си прекарваме весело заедно. Обичам да играя както с близки приятели и познати, така и с непознати, важното е да е весело и все пак… нека най-добрият победи!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers