петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Bubble Pop – настолния Candy Crush
Bubble Pop – настолния Candy Crush

Bubble Pop – настолния Candy Crush

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Никога не съм бил огромен фен на Candy Crush. Спокойно. Това не означава, че не харесвам Bubble Pop… но не означава и, че го харесвам. Защото пък съм си почитател на Тетрис и всякакъв подобен тип пъзел игри. Още си пазя румънското Убонго на рафта.

Bubble Pop изкача (попва) с шарените си и свежи цветове, а „балоните“, които играчите ще пукат са с лица с определени смешни гримаси. Те са в няколко различни цвята, но дори и в самите цветове, лицата са уникални. В повечето случаи физиономиите са закачливи, но някои от тях могат и да ви притеснят с дребна доза зловещинка.

Играта е само за двама, макар и да има соло мод, който съвсем не е за изхвърляне. Пробвах го и е добър предизвикателен пъзел с най-различни нива. Сетването, геймплея и прибирането са бързи, така че това определено не е някаква добавка сложена ей така, за да има.

Bubble Pop е Candy Crush дуел. Всеки играч си има зона. В средата между двамата се появяват балони с различни цветове и всеки играч дърпа най-близките към себе си. Когато три или повече балона от един цвят се сблъскат, тогава се случва верижно избухване, защото всички съседни балони от този цвят се пръскат, а останалите балони се смъкват надолу. Така може да се случи още едно избухване и… абе играли сте Candy Crush и Tetris.

Хитроумието тук се крие в специалните умения, които всеки цвят балон има.

Когато определен цвят се спука, играчът си обира спуканите балони за точки, но освен това цветът извършва някакво действие. Действията обикновено се въртят около манипулиране на балоните в средата, но понякога може и да навредите директно на опонентите си, като ги запушите с досадни цветове, или пък да си помогнете на себе си, като се освободите от определени цветове.

Цялата тази работа продължава 20-30 минути и накрая… свършва с „И ко?“.

Заключение

Bubble Pop е прекрасна игра на вид и на теория. Играта върви гладко и дори изключително огромната доза шанс не е кой знае колко дразнеща, защото играта свършва сравнително бързо… и защото едва ли ще ви пука.

За съжаление, Bubble Pop изпада в категорията „Meh”, “става“, или по-известната от както я измислих преди 30 секунди категория  „И ко?“.

Играта няма душа, която може да ви задържи вниманието и няма нищо, което да ви направи преживяването запомнящо се. Като се има предвид огромното количество игри за двама в диапазона 30 минути, тази едва ли ще се отличи. НО! Ако търсите „терасна“ игра, която да си цъкате следобед и си откриете Bubble Pop на сметка, защо пък не. По-добре е отколкото да вземате наркотици.

ПЛЮСОВЕ:

  • Прекрасни илюстрации и компоненти
  • Бърз и интуитивен геймплей
  • Добър соло мод

МИНУСИ:

  • Някои от балоните са със зловещи физиономии
  • Няма нищо оригинално или запомнящо се

За още инфо, можете да разгледате из сайта на производителите:

Blackrock Games

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers