неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Trading Card Game: Какво означава за мен?
Trading Card Game: Какво означава за мен?

Trading Card Game: Какво означава за мен?

Latest posts by BigBoxNeverdie (see all)

 

fallback_en В тази статия ще се опитам да ви покажа какво е  това ново и уникално хоби – Trading Card Game (или на кратко TCG).

 Началото на цялото занятие идва още през ранната 1993г. Първото отроче на така популярният в наше време хоби жанр – Trading Card Game е… Спокойно! Няма да ви отегчавам с история и неща, които можете да си прочетете и в уикито. Реално за мен, това не е просто вид хоби, ами по-скоро начин на живот. Какво имам предвид? От вече девет години се занимавам с този вид игри като почти всяка събота отделям време за тях. Зарибен? Маниак? Шматка? По малко от всичко! Но най-вече бих искал да се имам като – Иноватор, защото това, което правя е просто началото на нещо много по-велико!

По мое време ежедневието беше сиво и скучно – Училище, компютри, домашни, спане и после обратно пак. Случваше се от време на време да разцъкваме баскетболче или футболче в двора на училището, но нищо по-интересно. Всичко се промени в деня, когато стъпих за първи път в клуба (дам… твърде много филми J). Да си призная, беше ми много интересно, за първи път виждах нещо подобно – Голямо помещение изпълнено с маси и столове, специално предназначени за приятно прекарване на свободното време.

И като малък асоциален човечец си ме беше срам да разговарям с когото и да било, но желанието ми да покажа колко съм добър в дадената игра някак си надделя у мен. Започнах да посещавам редовно само и само да играя с всякакви хора и да търся по-добри и по-добри противници. След време, или по-скоро след първия турнир, постигнах едно от най-големите ми постижения като „малкия асоциален човечец“  – запознах се с едни от най-добрите ми приятели и до ден днешен. Тогава осъзнах колко много от живота съм изпуснал докато седя вкъщи пред ПЦ-то играейки на разни игри от типа Diablo 2, Star Craft, War Craft 3, Counter Strike и т.н. Реално навън кипи и ври живот, докато вкъщи постигах… нищо…

Мина се време и играта ни се развиваше и развиваше. Стигнахме до един такъв момент, в който се усети тежестта на паричните средства, нужни за поддържане на нивото. Тогава, като ученик не получавах по много пари. Реално два лева на ден…!!! Но си събирах всеки ден малко по малко и в края на всеки месец си купувах по няколко бустера с надеждата да изкарам редки и силни карти. Понякога ставаше, но да си призная в повечето случаи – не! Трябваше да се измисли алтернативен вариант на нещата, защото така щеше да ми отнеме цяла вечност докато постигна реално нещо.

И тук дойде момента на промяната, започнах да разменям картите с другите играчи само и само да мога да усъвършенствам тестето си. Започнах да се представям по-добре и по-добре на турнирите, докато даже най-накрая сам не започнах да ги печеля! Но както можете да се досетите и другите играчи не седяха безмълвно да гледат как им отмъквам наградите под носовете. И те започнаха да се стягат и занимават повече и повече с играта, докато не се стигна до един такъв период, в който започнаха да изпъкват двама-трима играча, които всяка седмица буквално си разменяха победите на турнирите.

В този момент в мен се обади един такъв първичен човешки инстинкт на групиране и реших да ни обединя в първата по рода си (както ние си ги наричаме) – „фирма“. Да, получи се една уникално добра идея, която от своя страна ни направи „светата троица“  за онзи период от време. Освен, че си давахме картите един на друг без да се налага да си ги купуваме или разменяме, друг бонус от „фирмата“ беше именно това, че станахме монополисти на най-силните тестета и карти до онзи момент. Всичко вървеше без проблем, докато обаче не се появиха и другите „фирми“ от бранша. Не бяхме само ние хората, на които им беше дошла тази идея ами напротив, ние се превърнахме в опитно зайче на повечето играчи, които от своя страна започнаха също да се групират и образуват мощни съюзи.

До ден днешен нашата „фирма“ и приятелство съществуват, вярно, някои си тръгнаха, дойдоха нови, но все още един от най-силните съюзи води и крепи нашата игра. С времето се сформираха много други и също толкова се разпаднаха, но наскоро изпъкна един нов феноменално силен съюз, направен от няколко момчета на възраст между петнадесет и осемнадесет години, които от началото на 2013г. не са пуснали първото място! До кога ще е това? Дали това ще е новата водеща фирма? Предстои ни да разберем!

Реално, именно това е истината зад хобито, наречено Trading Card Games – отношенията между хората. Или иначе казано – запознанствата с нови хора. По-късно те се превръщат в партньорство, което след време се превръща в приятелство, което пък остава за цял живот! Именно тук намерих най-добрите си приятели – в клуба!

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Каква е истината зад хобито, наречено Trading Card Games?

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За BigBoxNeverdie

Автор на нашите статии свързани с Yu-Gi-Oh! TCG i TCG игрите като цяло. Професионален Yu-Gi-Oh! TCG играч. Занимава се с играта вече девет години като главен организатор на събития и притежава дълбоки познания в областта на играта.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers