неделя, юни 23, 2024
The Witcher Adventure Game (digital)

The Witcher Adventure Game (digital)

witcher_adv_1Честно казано се колебая как да започна статията, дали с „дългоочакваната“ или с „никому неизвестната“ The Witcher Adventure Game излезе за PC/iOS/Android. От една страна съм сигурен, че за много хора играта е дългоочаквана, например онези, които попадат в сечението на феновете на компютърните игри и/или книгите и фенове на настолни игри, от друга страна предишната настолна игра по вещера едва ли би предразположила някой бордгейм фен да очаква с нетърпение нещо ново. Още повече, че безсилието на издателите си личи още в името на играта. Предишната се казваше The Witcher: The Adventure Card Game, а новата … The Witcher Adventure Game. Както сигурно можете да се досетите, новата не е само с карти.

Все пак, за какво става дума. Имате Гералт, Трис, Ярпен и Данделион като герои, всеки с различни и тематични умения, които ще провокират и различен стил на игра с всеки от тях. Всеки има собствено тесте карти, което може да варира по подобен начин на развитието на героя в компютърната игра, например Гералт може да използва мощни вещерски знаци или пък да си вари чай и да прави бойни еликсири (да, бе да, с тоя голям меч само чай ще си вари…). Различни куестове дават възможност за преиграване, но в крайна сметка всичко се свежда до разхождане по картата, пребиване на чудовища и развитие на героя. Интеракцията между играчите е почти нулева, въпреки че играта е за четирима, позволява хотсийт, т.е. всички да се скупичите пред компютъра/таблета и от 50 до 75% от вас да скучаят докато един си прави хода. Позволява и игра онлайн, или пък самостоятелно срещу компютър.

witcher_adv_2

Аз съм Трис Мериголд и обичам да се разхождам по картата

Много ми се иска да спомена и за положителните страни на тази игра, те са няколко. На първо място е красивата графика, картите са детайлни, чудовищата и картите също са отлично нарисувани, дори зарчетата са „като истински“. Но, отново има недостатък, за мен е неясно, защо фигурките по картата са „неоцветени“, точно както ще ги получите в кутията на играта. Интерфейсът за щастие е използваем и само някои дребни неща в управлението ще ви се сторят нелогични. Например решението да направят бутончето Tutorial трудно забележимо и всеки да скочи в играта, преди да е прочел „книжката с правилата“ не е особено добро. На второ място, е твърдата цена, тя е доста варираща в момента в зависимост от платформата на която я купувате, но поне не се очаква да плащате по „лев и двайсе“ за всеки следващ герой през месец. Засега цените са: Steam(8,99€), GoG(7.19), iOS(iPad only)(5,49 €), Android(13.87лв.), а вероятно можете да си я намерите и другаде.

witcher_adv_3

Аз съм Ярпен Зигрин, обичам бира, но и на мен ми се налага да се разхождам по картата!

И понеже вече споменах, че лесно се пропуска туториала, ето това е 13 минутно филмче в което е обяснено как се играе настолната игра, но то е напълно валидно и за дигиталната 😉

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Павлов 'BigBoxCurlylocks'

Some say he could shoot a moving car at 1/15... with the lens cap still on!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers