петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Theseus: Bots – разширение с роботи
Theseus: Bots – разширение с роботи

Theseus: Bots – разширение с роботи

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Нов, ужасяващ опонент се е появил по коридорите на космическата станция Тезей. Всички странни уреди, които се бяха появили стърчащи от стените или затворени в мистериозни контейнери изведнъж изчезнаха. В същото време ти можеш да чуеш настръхващите метални скърцания сред тъмните коридори. Някой видя малки светещи и безжизнени очи сред техническата база… Когато стоманените остриета се появиха от мрака, заедно с механичните, стържещи звуци, вече беше твърде късно за спасение. – Portal Games

pic2231938

 

Първо – обожавам играта Theseus. Съвсем нарочно си ми е номер 1! сред игрите за двама. Можете да прочетете ревюто за базовата игра Theseus, като кликнете на бутона отдолу. Ако не сте играли играта или нямате никаква представа за какво става въпрос, задължително кликнете на бутона!

РЕВЮ – Theseus: The Dark Orbit

Разширението е доста малко, съответно няма да ви мъча и с това ревю.

 В кутията на Bots ще откриете:

 • Нов сектор с базата на роботите
 • 25 карти на новата фракция на роботите
 • 3 пулчета за роботите
 • 6 стикера за трите пулчета
 • 1 маркер за фракцията (за отбелязване на живота)
 • 15 маркера свързани с различни функции на роботите
 • 1 съюзнически маркер (за отборна игра)
 • 3 бонус карти
 • Книжка с правила

Както виждате от описанието на съдържанието, единственото нещо, което не е свързано с роботите, това са бонус картите, които не са нищо особено и не променят кой знае колко играта. Е, дават малко разнообразие и шанс да се паднат при първоначалното слагане на станцията, но с тях или без тях… И трите са еднакви и умението им е свързано с това да инсталирате по-бързо карти.

Новата фракция е „роботи“! Тематично, това се връзва изключително добре с останалите фракции и светът на Theseus се разширява подходящо. Пехотинци, учени, сиви извънземни, пришълци и сега роботи!

Продължавам да смятам, че това е един от най-интересните светове сред настолните игри. Фантастика е, но не е Междузвездни войни, нито е фентъзи с орки и елфи.

Роботите на станция Тезей са крайно вражески настроени и са дошли да колят и взривяват, като наблягат на взривяването. Ако мога да ги сравня с другите фракции, те са нещо като пехотинците, но със ситуационни умения като учените. И също като учените, ако подготвите капана, нагласите всичко както трябва и всеки е на мястото си в правилния момент – тогава можете да приключите играта за няколко хода!

Да, роботите имат склонността да нанасят сериозни щети на веднъж, но само ако пресметнете добре ситуацията. Ако нещо се обърка, самите вие можете да попаднете под ударите на ядрената си ракета. ДА! Имат ядрена ракета!

За щастие, роботите имат как да манипулират противниците си. Могат да ги хванат с кука и да ги влачат след себе си или да ги залеят с плазма и да отслабят защитите им. В този смисъл, роботите биха били един много добър партньор ако играете b49r5PPотборна игра (може би трябва да пробвам отново отборния вариант).

Като цяло – роботите са силова фракция, която разчита изцяло на налагане на щети.  

Щях да се радвам повече, ако новата фракция беше свързана със събирането на данни (другия начин на победа), защото в базовата игра това се използва твърде рядко и то само от Сивите (в някои случаи и учените). Но да не се оплаквам, предполагам, че скоро ще дойдат и още фракции.

Все пак роботите са напълно балансирани спрямо другите фракции и все още не съм намерил стратегия, която да чупи играта или да прави някоя фракция по-силна от друга.

Има нещо, за което трябва да ви предупредя. Видяхте листа с компонентите, но все пак да го кажа – в това разширение няма много… неща. Има само една фракция, а цената е 25 лв. За мен е приемливо, тъй като съм абсолютния фен на Theseus, но ако играете от време на време и не ви е първия избор от игрите за двама, можете и без него. Не променя играта. За мен беше задължителен, защото съм жаден за този свят, а и за игрите Portal Games като цяло! Какво да ви кажа, аз съм групи.

 ПЛЮСОВЕ:

 • Напълно различна раса с ново усещане за игра
 • Уменията са балансирани
 • Работят добре в екип
 • Роботи с ядрени ракети!

МИНУСИ:

 • В кутията няма почти нищо друго, освен роботите
 • Новата фракция не събира данни

Можете да закупите това разширение от нашите приятели от BoardGames.bg като кликнете на бутона отдолу!

Поръчайте Theseus: The Dark Orbit – Bots Expansion
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers