неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Любими игри, които много рядко играем
Любими игри, които много рядко играем

Любими игри, които много рядко играем

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Сигурно повечето от нас имат игри, които страшно много обичат и винаги се забавляват, когато ги играят. За нещастие обаче те рядко стигат до масата. Или играта е твърде дълга, или има много правила, или просто не можем да намерим правилната компания. Въпреки всичко, ние сме я запазили в колекцията си и се надяваме някой ден някой друг сам да предложи да играе с нас тази игра. А ако пък я заобича и той самия… ето идва най-щастливия ден…

Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Duel of Ages 2

Това е може би най-абсурдната и хаотична игра, която имам в колекцията си. Все още не съм правил ревю на нея, но някой ден ще си го наложа. Причината да не се играе е точно защото играта е хаотична и случайна. Освен това е дълга, изисква много сетъп и доста обяснение на правила. Веднъж започнем ли да играем обаче се потопяваме в един свят на онези филми от 90-те с виртуалните реалности. Хора от близкото бъдеще влизат във виртуална реалност и в кожата на известни литературни, исторически, филмови и всякакви персонажи. След това отборно се впускат в битка в огромна арена, където имат собствена база и могат да крадат предмети, да отвличат, да измъчват, да слагат капани, да правят каквото си искат. Само в тази игра гигантски орк с лазер може да язди динозавър и да ходи на лов за еднорози. Страхотна игра, но случайността отблъсква много хора, а освен това ако не успеете да влезете в абсурдната тема сигурно не бихте се забавлявали толкова. Въпреки това се чувствайте поканени да я пробвате с мен. Наистина, има ли желаещи? Моля!


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва:

Might and Magic: Heroes

Мисля, че до сега съм го казвал много пъти по каквито и да поводи, и всеки, който следи сайта и това, което пиша няма да се изненада от избора ми. Да, точно така, това е Might and Magic: Heroes, дело на Axel. Защо щом ми е толкова любима я играя рядко? Ами много е просто всъщност – играта е много тежка за повечето хора, с които играя по принцип. Първото, което ги отказва е това, че играта е поне 3-4 часа. След това има много правила за обясняване, трябва да се мисли много, да планираш ходовете си, да следиш другите какво правят, да развиваш кралството си… звучи интересно всъщност, нали? Явно не за всички. Въпреки това до сега не е имало човек, който да е я е играл и да е останал разочарован от нея. А съм я играл с всякакви хора, като започнем от родителите ми и стигнем до хора, които никога не пипват толкова тежки игри. Това важи с двойна сила за хората, които са фенове и на компютърните игри от поредицата Heroes of Might and Magic. Какво? Не знаехте, че става въпрос за настолна игра по компютърните походови стратегии?! Ами случаят е точно такъв!?  Трудно ще намерите настолна игра, която толкова точно да пресъздава компютърния си предшественик във всяко отношение… и добро и в лошо.

Ревю на Might and Magic: HeroesРевю

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bg

Камен Цветанов  ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Merchant of Venus

Изборът ми  не беше много лесен, трябва да призная. Нямам много подходящи игри, досега прекалено често пробвам нови за мен заглавия и дори имам 15-тина игри от колекцията, които още не съм играл. Ако трябва да избирам любима неиграна игра обаче, фаворит ми е Merchant Of Venus.

Въпреки някои много очевидни минуси (незавършеност на играта, много голямо забавяне при хода на всеки играч, липса на чувство за постижение на края на играта), тази игра има приятни компоненти, изпипан арт и е доста весела (може би, ако се играе с четирима ще е още по-забавна, не знам). Има много разнообразие, но не твърде много, достатъчно, за да може да се каже, че имате важни и различаващи се избори. Най-точно казано, в играта има добър баланс от всички гледни точки.

DSC00107

Защо играта се играе рядко у нас? Всички игри се играят рядко у нас, но бих казал, че за тази ми е най-много жал (най-много си я харесвам). Космическата тематика не е за всеки, а в комбинация с 2-4 часа за игра и нуждата от голяма маса, отказва доста от потенциалните играчи. На мен обаче това хич не ми пречи. Бих я играл с всеки, навсякъде и по всяко време, така че ако има желаещи, коментирайте, моля!

Ревю на Merchant of Venus: Ревю

Може да закупите играта от:BigBag.bg

Георги Иванов  ‘BigBoxEmc’ препоръчва:

Sid Meier’s Civilization

Това е много добра адаптация на компютърната версия. Носи основните атмосфера и тема от нея, но подобаващо представени в настолна игра със свои собствени отличителни белези. За мен има две причини, играта да е тук. Едната е сложността, поради която трудно ще намерите играчи, а другата е времето, което трябва да отделите за нея. Уви, игра с такива мащаби не може де мине с три листа правила и час игрово време. Не ме разбирайте погрешно, играта не е трудна! Напротив, всичко е добре написано и обяснено, а ходовете са отлично замислени. Да, но… прилагането на тези неща изисква голяма доза концентрация! Поради тази причина Sid Mier’s Civilization определено не е за всеки. Освен това, играта изисква време и то не само за самата игра, а дори за сетъпа и даже за прибирането й обратно в кутията. В крайна сметка обаче остава в колекцията ми! Може да се вади един път месечно, но това не я прави автоматично лоша игра, а просто ангажираща. Хубавите игри са си хубави, дори и да се играят рядко!

Ревю на Sid Meier’s Civilization: Ревю

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bg

Това бяха нашите любими игри, които много рядко играем, вие можете също да напишете вашите игри в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

2 коментари

  1. Добра тема е за любимите игри които не играем често. За мен са Dungeon Petz и El Grande, като за първата е времето и сложността (въпреки, че не са фрапиращи), а за втората понеже е стара и текста на немски отблъсква хората. Ще спомена още и Time’n’Space и Escape: Curse of the temple, които ми харесват много, но почти всеки с който играя не харесва „стреса“ от игра в реално време.

  2. При мен тези игри са Game of Thrones TBG главно поради времето за игра и сложността (като преобладаваща причина все пак е времето) и Мage Wars главно поради липсата на хора за игра (прекалено тежка и сложна за мойта група …

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers