вторник, юли 16, 2024
Игри с предатели

Игри с предатели

Всички игри с предатели са забавни, интересни и мистериозни. Има специален чар в това да не знаеш кой е твой противник и твой зложелател, още повече, че всичките се гледате подозрително един друг докато си изкарвате чудесно. Малко като в шпионските филми, в тези игри човек се превръща в детектив и понякога хитър злодей кроящ поредния си план за унищожаване на доброто. Игри с предатели има много, но някои от тях са по-добри от другите и днес ще ви покажем точно кои са нашите фаворити и защо!


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Dead of Winter

Не може да съществува тази статия без големия хит от миналата година. Малко е странно аз да си падам по такава „mainstream“ игра, но тя успява да уцели точно там, където аз най-силно си стискам предпочитанията. Това е… развиването на история. Всяка игра разказва история, която не е насилена от играта, а самото развитие на персонажи и атмосферни механики създават свежия зомби дъх. Частта с предателят е изключително добра и най-вече иновативна, защото за разлика от повечето подобни игри, тук не само предателят, но и всички останали имат тайни мисии. Още по-добре – предалят не просто се старае да прецака всички. Той самият се старае да постигне нещо конкретно, преди да прецака останалите. Изключително важно е да пази самоличността си и да манипулира останалите, докато може, защото ако го хванат, могат да го екстрадират от лагера и да унищожат плановете му! Гениална игра, препоръчвам.


Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва: 

Swords and Bagpipes

Войната за независимост на Шотландия е на кантар. Ако англичаните вземат следващите пет града на пътя си, то шотландците няма да има за какво да се бият повече. Ако успеят обаче шотландците да спечелят следващите няколко сражения, то може и все още да има надежда.
В Мечове и Гайди или както е по-известна За Шотландия, вие влизате в ролята на водач на шотландски клан, който ще трябва да събира войска и заедно с другите водачи да помагат на страната си да спечели войната. Или не… Положението на шотландците не е добро, а и английския крал предлага доста добри пари за всеки, който мине на негова страна. Така и така вероятно ще загубят, някои шотландски водачи могат да решат и да минат на другата страна. След като всеки клан е решил колко свои войски ще вкара в битката се прави таен избор на чия страна ще сте. Изборът след това се разкрива едновременно. Целта на играта е да имате най-много пари накрая. Интересна механика за да балансира риска от постоянни предателства е тази, че с всяко подкрепяне на англичаните вие теглите едни карти, които ако накрая имат определен сбор, то не можете да спечелите играта, каквото и да правите.
За Шотландия изцяло се опира на „Дилемата на затворника“, която общо взето е „Ако предам останалите – печеля само аз, печеля много, но ако има и други предатели печалбите ми намаляват рязко.“.
Построявайки цялата игра върху тази морална дилема, дизайнера Ян Егоров е постигнал нещо много интересно, което определено си заслужава за всички фенове на този тип игри.

IMG_1025

По-долу ще откриете линк към нашето превю на играта, а на по-късен етап очаквайте на нашия сайт и ъпдейт за състоянието на играта, сега когато вече е финансирана и има възможност да покаже пълните си възможности.

Превю

Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

Stay Away

Stay Away ви позволява да се превъплатите в гадно чудовище, което цели да зарази всички човеци със своята коварна същност. Но за да успеете, ще имате нужда от помощ. Ще трябва първо да заразите вашите нищо неподозиращи приятели, които след това няма да имат друг избор, освен да ви помагат… Или да се жертват за вас. Но каквото и да се случи, те ще трябва да предадат доверието на околните, като всъщност помогнат на вас, чудовището, да се доберете до незаразените. В тази игра не можете да вярвате на никого, тъй като не знаете от къде може да ви дебне заразата… За това е най-добре да разчитате единствено на себе си!

Stay Away е игра изпълнена с блъф, лъжи и напрежение до последните минути… Единственият ѝ недостатък е, че в нея трябва да разчитате на късмет при тегленето на карти. Независимо колко добре можете да прикривате истинските си намерения, понякога самата игра не ви позволява да спечелите. А някои от картите са толкова силни, че могат да открият и изпържат чудовището още в първите рундове… И все пак, Stay Away определено си заслужава. Не стойте далеч от играта!


Това бяха нашите предложения за игри с предатели, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Камен Цветанов

Казвам се Камен, програмист съм по професия и геймър по душа. През свободното си време се занимавам с най-различни занимания, преобладаващо играя футбол и свиря на китара, но напоследък настолните игри изместват всичко останало лека-полека. От една година те са ми най-силното хоби, като от известно време организирам хора за игри в Студентски град и си прекарваме весело заедно. Обичам да играя както с близки приятели и познати, така и с непознати, важното е да е весело и все пак… нека най-добрият победи!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers