четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Make’n’Break – кубчета и кулички!
Make’n’Break – кубчета и кулички!

Make’n’Break – кубчета и кулички!

Диляна Георгиева 'BigBoxTea'

Make’n’break е бърза и забавна игра, в която и възрастните могат отново да се насладят на славните архитектурни времена, в които дървените кубчета се извисяваха в огромни кули и замъци в детската стая. Е, сега предизвикателствата са нарисувани семпло на карти, а кубчетата са 10 и са цветово кодирани. Трудността е в три нива, а весел хронометър със забавен дизайн маркира началото и края на времето, за което трябва да построите „сградата си“.

Разбира се, този чудесен комплект от компоненти (кубчетата са наистина много хубави и качествени!) може да се използва по няколко начина. Освен класическото бързо построяване, можеш да избереш дизайн за противника си, да се състезавате да строите или да се редувате. Играта е чудесна за семейни вечери и е изключително подходяща и полезна за малки деца.

Ние вкъщи имаме двама млади архитекти, които изключително се забавляват с всякакви конструктори, кубчета и неща за строене. Използвахме компонентите и за самостоятелна игра и „сухи тренировки“ за строене по модел. Картите на Make’n’Brake сами по себе си се оказаха даващи идеи и вдъхновение за строежите на по-големият ни син, а малкият (2.5 г.), именно благодарение на тези карти, се научи да разбира триизмерното изображение на картата и да го повтори с кубчетата. Преди това виждаше картата и редеше кубчетата легнали на масата, но много скоро разбра принципа и много се гордееше с постиженията си. С тези малки стъпки на малките ни откриватели проправихме пътя към истинската игра Make’n’Brake, която, макар и с по-висок праг на минимална възраст на играчите – 8 години – е все пак възможна с доста по-малки деца. Разбира се, за малкият ни играч са подходящи „задачи“ от 1-во и някои от 2-ро ниво на трудност. За почти 5-годишния ни син играта се оказа излкючително подходяща – хем предизвикателство за фината моторика и пространственото мислене, хем не твърде трудна, че да поставя пред него задачи, с които не може да се справи. Напоследък предпочита третото ниво на трудност – там има значение кое кубче кога ще бъде поставено, тъй като някои кубчета трябва да задържат и уравновесят други. Тази задача определено стимулира планирането и дава още едно ниво полезни умения.

Ravensburger отново представят игра, в която мисленето идва на преден план, подкрепено от наистина добри компоненти. А те – компонентите – типично по Равенсбургски не са твърде много, напротив. При това са с много добро качество, едри и удобни за игра. Хронометърът може да бъде настроен за трите нива на трудност и има бутони за начало и край на строенето. Издава приятен бръмчащ звук (необходими са му батерии!), с който децата се забавляват.

Играта не се нуждае от никаква предварителна подготовка (никакво скучно подреждане на елементи), обяснява се за минутка и е много забавна – все качества, които я правят скукоразбивач за дъждовния следобед или уютната съботна вечер у дома! Веднъж, щом малките вкъщи усвоят принципа на строене по изображение, могат да се включат и да са достойни съперници за титлата най-бърз и точен строител!

За повече информация, посетете сайта на производителите.

Ravensburger.de

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Диляна Георгиева 'BigBoxTea'

Опитвам се да съчетавам домашното образование на децата, работата, хобитата и надеждите си, като обикновено в края на деня съм зверски изморена и с изпълнен на 28% списък със задачи:) Затова и напоследък не успявам да играя достатъчно от любимите ми стратегически игри, но пък имам все повече случаи да играя детски и семейни игри:) Тъй че се впускам в този сезон с голям ентусиазъм и се опитвам да извлека максимална полза от времето за игра - най-добре да се съчетава забавление и учене чрез игра!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers