четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Make’n’break Architect – геймърската детска игра!
Make’n’break Architect – геймърската детска игра!

Make’n’break Architect – геймърската детска игра!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Не, стойте! Това не е просто копирано ревю от преди малко. Всъщност Make’n’break е система, която се разпростира в най-различни игри. По-рано ви говорихме за таткото на франчайза и играта, от която тръгват всички останали. Architect е една от най-последните и макар базовата игра да е предназначена към по-малките, Architect си се бухва директно като за сериозни мислители и геймъри.

Често съм говорил за това колко харесвам пространствените игри и пъзеловидните заглавия. В Architect всеки играч получава класически инструмент за архитекти – „метър за мерене“. От онези, които сме си играли като деца – твърдите и разпъващите. Тези, не само че стават и за нормална работа с метър (имат си и инчове и сантиметри), но и са дори по-привлекателни, защото са разноцветни.

По подобие на оригинала и тук трябва да пресъздавате определена фигура, само че за разлика от класическия Make’n’Break тук се обръща карта и всички едновременно започват да въртят метрите си. Когато някой си мисли, че е готов, обръща таймер (пясъчен часовник) и всички останали имат около 30 секунди да си завършат конструкцията. Най-забавно е да си пръв, не само защото ще получиш най-много точки, но и защото ще се спукаш от „хилеж“, докато гледаш останалите как се мъчат, въртят, стягат, разтягат, ядосват се и най-вече – гледат тъпо.

Играта е трудна. Особено картите с висока трудност. Защото вие не просто трябва да направите формата, а трябва всеки определен цвят да си е на мястото. Често ще ви изглежда лесно, но щом започнете да разгъвате, изведнъж ще си помислите, че вашия метър е дефектен – сякаш всичко се получава наопаки. Понякога решението е просто, като да обърнете метъра, но често каквото и да правите, просто няма да ви се получи.

Като усещане играта по-скоро напомня на Dr. Eureka повече, отколкото на класическия Make’n’break и точно поради тази причина мисля, че се издига като една от добрите пъзел игри.

Заключение

Make’n’Break Architect е предизвикателна игра, която е по-скоро насочена към по-големите деца и дори геймъри. Привидната простота, показана най-вече от иначе чисто детския франчайз и шаренийката в кутията нека не ви залъгва. Струва си да вземете играта дори и само за геймърската си компания.

Разбира се, вие трябва да си падате по решаването на пъзели в реално време, тъй като тази игра е една от трудните такива.

И да, цялата тази работа е “gimmick”, но не е нещо, което отшумява. Това не е просто нещо, което ще цъкнете един-два пъти да се нахилите, заради глуповатите компоненти. Играта наистина си струва. Да.

ПЛЮСОВЕ:

  • Предизвикателни пъзели
  • Подходяща е както за семейства, така и за геймъри
  • Можете да използвате компонентите и за обикновенни метри

МИНУСИ:

  • По-трудна е, отколкото бихте очаквали
  • Не е подходяща за малки деца

За повече информация, посетете сайта на производителите.

Ravensburger.de

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers