неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Doompocalypse: Разширение за Assault on Doomrock
Doompocalypse:  Разширение за Assault on Doomrock

Doompocalypse: Разширение за Assault on Doomrock

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Който е чел ревюто ми знае, че аз съм абсолютен фен на Assault on Doomrock. Който не го е чел, ами… време е!

Ревю на Assault on Doomrock

Преди да мина към разширението, ще добавя само, че с него, аз получих и второто (подобрено) издание на играта. Компонентите на практика са същите, с изключение na няколко допълнителни герои (вече двустранни – мъже и жени), както и това, че зарчетата са малко по-тъмни. Основната разлика е в баланса на някои умения и карти, има и някои подобрения в правилата в книжката.

Сега, към самото разширение. Това всъщност се води Big Box Разширение, защото не само, че вкарва тонове допълнителни неща (сякаш бяха малко преди това), но и добавя някои базови механики, които променят играта, но не толкова, че да тежи.

pic2762124_lg

Най-голямото допълнение е свързано с битките.

Към битките са добавени препятствия, които могат да помогнат или да навредят на героите. Например – рафт оръжия, гора, картечница, дори външна тоалетна. Не се шегувам! Казах външна тоалетна! Дори един от новите босове я използва за портал от неговото измерение.

Освен тези неща, бойното поле вече е разделено на две. Това почти нищо не променя, освен ефекта на някои умения и оръжия. Например – гърми всичко от едната страна на полето.

Най-голямото оплакване от играта беше свързано с абстрактния принцип на битките. Е, разширението добавя страшно много „тематизъм“, като не променя основните правила.

Както се досещате, разширението добавя още хумор, към така или иначе абсурдно забавната игра. Ще срещнете разярена коза, котешки апокалипсис и дори така популярното Шаркнадо.

Босовете вече са в голям формат карти,  на който е описано всичко!

Стартовите уения на персонажите, които получавате в началото (тези с позитивния и негативния ефект) са също леко променени и вече, за да ползвате умението трябва да сте хвърлили определени зарове.

Освен всички тези неща, разширението ще ви залее с още толкова много карти и токъни, че вече ще се чудите как да ги приберете обратно.

pic2762130_lg

Заключение

Doompocalypse взе една от любимите ми игри и я издигна още по-високо. Това все още е игра, която има много тясна публика, но хората, които я предпочитат не просто я харесват, а я обичат!

Това е странна игра, която е наполовина хумористична, наполовина тежка и сериозна.

Разширението, за щастие не увеличава трудността на игра и когато учите нови хора бих препоръчал винаги да играете с него.

Това е голямо разширение и мога да ви кажа, че можете без него, но… лично аз не мога! Мисля, че хората, които харесват играта трябва абсолютно задължително да го имат. Вкарва съдържание, вкарва разнообразие, вкарва интересни механики, вкарва още повече хумор!

ПЛЮСОВЕ:

  • Още хумор
  • Още карти
  • Още разнообразие
  • Битките са вече по-тематични

МИНУСИ:

  • Ако не харесвате оригинала, това по никакъв начин няма да ви обърне мнението

Повече за раширението и играта от тук:

Assault on Doomrock Facebook

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers