неделя, юни 23, 2024
Yu-Gi-Oh! TCG Organized Play

Yu-Gi-Oh! TCG Organized Play

Latest posts by BigBoxNeverdie (see all)

DSC02410 Всеки един спорт притежава едно такова ниво на изява, което всеки сериозен играч цели да достигне. Става въпрос именно за Световното първенство. И тук Yu-Gi-Oh! TCG не отстъпва пред нищо на другите себеподобни спортове.  Световното първенство се провежда всяка година през месец Юли в държава заслужила честта (според брой продажби през изминалата година) и правото да организира това събитие. В турнири от този ранг играят само играчи спечелили мястото си в него – тоест избрани чрез квалификации.  От всеки главен регион отиват първите четирима класирали се на квалификационните турнири. Съответно САЩ, Европа, Азия и Япония. Има и допълнителни покани за специфични хора, като бившият световен шампион или играчът с най-голям рейтинг в света и т.н. По принцип квалификационните турнири са националните първенства, но в Европа тази роля заема Европейското първенство. За него се класират топ осем от всяка държава в региона. И реално се получава така, че за да стигнем до Световното първенство трябва:  Да сме в топ осем на Българското национално първенство, след което да сме в топ четири на Европейското първенство и чак тогава ще заслужим правото да се състезаваме за титлата Световен шампион.

  Освен тези престижни турнири се провеждат и по-обикновени такива, визирайки седмичните и месечни събития. На тях играчите главно изпробват тестетата си или тренират за по-големите турнири. Всяко едно такова малко събитие ви носи (според зависи броя победи или загуби) рейтинг, който от своя страна, според зависи на кое място си в България, накрая на годината ви носи престижни награди, като например спонсорство до Европейското първенство или някоя много силна и ценна карта. Естествено, всеки един седмичен или месечен турнир си има собствените награди под формата на бустери.

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Научете повече за турнирите, свързани с играта Yu-gi-oh!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.3 ( 1 гласове)
0

За BigBoxNeverdie

Автор на нашите статии свързани с Yu-Gi-Oh! TCG i TCG игрите като цяло. Професионален Yu-Gi-Oh! TCG играч. Занимава се с играта вече девет години като главен организатор на събития и притежава дълбоки познания в областта на играта.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers