сряда, юни 19, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Новите роли в новия Pandemic
Новите роли в новия Pandemic

Новите роли в новия Pandemic

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Том Лиман, един от дизайнерите на Pandemic споделя повече за двете нови роли в новата версия на класиката – Pandemic.
quarantine

  • The Quarantine Specialist – или Човешкият щит. Тя предпазва своя град и всички околни градове от поставяне на всякакви кубчета и избухване на зарази. Тази роля  мигновено пасна идеално на няколко тест групи, с които я пробвахме.contingency
  • The Contingency Planner –или Човекът с плана. Концепцията да използваш event карти втори път беше много добра, но да измислиш как да направиш това чисто без проблеми с тайминга и броя на картите(особено като се има предвид големия набор от събитя в експанжъните) това беше трудно. Отне ни няколко опита. Решихме проблема с тайминга, като позволихме на Contingency Planner с едно действие да вземе обратно event карта от вече изхвърлените карти. Освен това, той може да слага само една такава карта по едно и също време върху картата си с ролята. Не в ръката. Това пък реши проблема с броя на картите в ръка. Тези правила увеличиха ролята на планьора от към тематичност, защото вече има значение в какъв ред се използват събитията.
Facebooktwitteryoutubeinstagram
Научете повече за Тhe Quarantine Specialist и Тhe Contingency Planner.

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.
Big Box Gamers