петък, юни 21, 2024
Tоп 5 игри за двама

Tоп 5 игри за двама

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

В тази статия ще подходя малко лицемерно и ще спомена 3 игри, които нямам в колекцията. Причините са прости – аз изключително рядко играя игри за двама. Това, разбира се, не означава, че нямам богат опит с тях. О, не! Даже, за да го докажа ще спомена няколко отлични игри за двама преди да започна с основната си класация – Titan Tactics, Pixel Tactics, Fallen, Time Barons, Matcha, Hack Trick, Battlelore 2nd Edition. Да, играл съм и игра, която доскоро беше номер едно в BGG – Twilight Struggle, но просто не е моята игра. Последно нещо – 7 Wonders Duel вероятно би влязла в тази класация, но за съжаление все още не съм стигнал до нея.

5

Earh Reborn

pic1824506_lg

Още от първата ми игра, аз се влюбих в този гигантски ковчег от сложнотии. Това е играта с най-много правила, която съм играл… може би на върха, заедно с Mage Knight. Ако обаче играете редовно едни и същи двама души, това е перфектната игра за вас. За подробности вижте не по-малко гигантското ми ревю.

Earth Reborn Ревю

4

Battle Line

pic2797690_lg

Райнър Книциа в най-добрата си форма. Абстрактна, вече класическа, игра за двама с цифри и цветове карти (и някое друго специално умение) облечена в случайна тема. Играта работи чудесно и изисква постоянното ви внимание и следене на карти. Ако познавате доктор Книциа, значи знаете какво да очаквате – абстрактна игра с много взаимодействие и броене на числа. Оф, направих играта да звучи скучно. Не е. Наистина.

Battle Line Ревю

3

Neuroshima Hex

pic2763665_lg

Официално играта може да се играе с трима и четирима, но стига глупости. Това си е класическа тактическа игра за двама. Отново абстрактно бижу, този път от стрaхотните Portal Games. Трябва да спра да ги хваля, защото май последните една-две години не са ме зарадвали много.

Neuroshima Hex Видео Neuroshima Hex за Android

2

Patchwork

pic2876255_lg

Ако бях играл малко повече играта, сигурно щеше да се закотви на номер едно. Съвсем скоро имах възможността да я пробвам и изигrах 3 игри поред. Въпреки това, можех и още и още! Отново дело на именит автор, този път това е майсторът на евро игрите – Уве Розенбърг. Играта бързо се качи в класациите на БГГ и даже скоро се намърда в топ 50. Сравнително абстрактна игра, но темата ми е близka, тъй като съпругата ми беше един от инициаторите да прокара идеята за пачуърк в България, като дори състави и беше председател дълго време на сдружение Пачуърк.бг. Имахме дори магазин, в който продавахме пачуърк куилтове. Това е първата игра в списъка ми за купуване и знам, че ще е игра, която редовно ще цъкаме с жената.

1

Theseus: The Dark Orbit

pic2524396_lg

Все още незаменимият ми номер едно сред игрите за двама. Това е игра във вселената на Alien, въпреки че официално не се води така. Играта е напълно абстрактна и отново може да се играе до 4 човека. Тя е на дизайнерът на Neuroshima Hex – Michal Oracz и Portal Games. За играта съм говорим не веднъж, затова просто можете да прочетете ревюто ми.

Theseus Ревю Theseus – Разширение с роботи

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers