петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » They who were 8 – Безплатна игра за принтиране
They who were 8 – Безплатна игра за принтиране

They who were 8 – Безплатна игра за принтиране

След известна почивка съм решил отново да ви занимая с Print and Play заглавие и това е They who were 8 на (за изненада на всички) дизайнера Тод Сандърс. Играта е за 2 до 4 души и продължава около 10 минути. В играта всички влизат в ролята на богове, които обединени в отбори ще се борят за Слава и ще се опитват да опозорят съперниците си. 

Компоненти

  • 8 карти с богове
  • 10 карти с действия
  • 15 токена Слава (ще трябва да си ги осигурите вие)
  • 15 токена Позор (ще трябва да си ги осигурите вие)
  • Правила

Те, които бяха 8…

Играта навсякъде се среща под името They who were 8, но на гърбовете на картите 8-цата е завъртяна на 90 градуса и изглежда като знак за безкрайност, което навежда на мисълта, че може би става въпрос за Те, които бяха вечни…но ако са вечни, как така „бяха“? Както и да е, това не е важно, в играта няма почти никаква история. They who were 8 е кооперативна игра, в която има два отбора по двама души( или всеки за себе си, ако сте по-малко от 4-ма). Всеки получава две карти на богове и по две карти с действия, като на всеки ход си тегли нови. Боговете имат специални умения, които можете да използвате само веднъж в игра, но имат силата да чупят правилата на играта (богове, какво да ви кажа…). Силите на боговете ще ви позволяват да манипулирате както Славата и Позора, така и картите на играчите, така че е доста оправдано това, че може да ги ползвате само по веднъж. За разлика от боговете картите с действия ще манипулират единствено Славата и Позора. По време на всеки ход, играчите играят по една карта с действие и ако искат използват един от боговете си. Когато всички токени от един вид свършат, свършва и играта. Отбора с най-много точки печели.

Прекрасна в простота си

Тод Сандърс отново е създал един малък свят, за който сигурно могат да се напишат истории само на базата на картите в тази малка игричка. Всички богове си имат имена, уникална сила и почти имате чувството, че имат и свой характер, направо си ги представяте как изглеждат без те дори да са изобразени някъде. Стила на рисунките по картите също много допринася за това. Кой знае, може би един ден Тод ще реши да разшири този свят или да го свърже с някой друг от игрите си… може би. Правилата също са изчистени и ясни, играта върви бързо, изисква малко мислене и планиране, както и отборна игра, но въпреки това накрая не усещате натоварване или напрежение и можете направо за почнете още една. Чудесен филър – препоръчвам ви я! 

Файлове за принтиранеОще игри за принтиране

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers