неделя, април 21, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Quest for the open Tavern – Безплатна игра за принтиране
Quest for the open Tavern – Безплатна игра за принтиране

Quest for the open Tavern – Безплатна игра за принтиране

 Кмета на Хомлет излезе рано сутринта на терасата си, където планираше да изпие кафето си, а след това да се разходи из селото, да види как вървят нещата, но за жалост планът му за спокоен ден се провали, когато той чу някой да го вика. Погледна надолу, където видя един от помощниците си.

– Кмете! Кмете! Проблеми! Ужасните Скитници на Унищожението идват към нас! Какво ще правим?

Кмета въздъхна, остави кафето си, запретна ръкавите си и каза:

– Идвам…

 Quest for the Open Tavern е игра с поставяне на работници за двама души, дело на дизайнера David Thompson. В нея, един от играчите влиза в ролята на кмета Ксаги, а другият поема контрола над Скитниците на Унищожението. Целта на играта е всяка от страните да събере определено количество „ресурси“ в рамките на шест хода. 

Компоненти

  • 24 карти
  • 12 токъна
  • 3 колелета скали за отброяване на ресурсите

 

 – Кмете, насочили са се към таверната!

– Разбира се, че са се насочили натам, накъде другаде може да се насочи банда нехранимайковци.

Скитниците на Унищожението наскоро са убили Голям Червен Уивърн и сега са дошли да празнуват, пиянстват и вандалстват, или поне е такъв планът им, но в него не са включили кмета Ксаги, който има намерение да пресече всички техни опити за което и да било от тези трите. Това са и „ресурсите“, които трябва двата отбора да събират: приключенците – пиячка и разруха, а  кмета: контрол над положението. Това ще става, като играчите играят карти от ръцете си и теглят карти със случайни сблъсъци, след което ще залагат за тях. 

Всеки играч получава трите карти на своята група, както и определен брой токъни, с които ще залага.

Интересна е механиката, по която се определя кой е първи – Скитниците играят първи в първия, третия и петия ход, а кметът във втория, четвъртия и шестия. Но да се върнем на събирането на „ресурси“.

Основната механика на играта е сляпо наддаване/поставяне на работници върху картите, които са изиграни. Това ще рече, че всеки ще избира токън с определена стойност, без да я показва на противника си и ще го играе върху избрана от него карта. Когато и двамата са изиграли токъните си, то те се обръщат и печели този, който има по-голям сбор. Всяка карта е разделена на полета, където всяка страна играе токъните си и на полета означаващи наградата за всяка от страните, ако спечели. 

Понякога обаче ще се налага Кмета и Скитниците да преглътнат различията си и да се изправят срещу някои общи заплахи, като например Инвазия на демони, Зомби епидемия или Пиян магьосник. Когато и двамата играчи се борят срещу общ противник, то той печели, ако двете страни имат равен сбор от токъните си. 

Играта продължава в този дух в продължение на шест хода, но може да приключи и преди това, ако някоя от страните на края на хода си е събрала нужното.  Ако на краят на шестия ход никой не е достигнал квотата си, то Кмета печели.

Заключение

 – Кмете, не е за вярване, но от селото все пак остана нещичко…дали ще се върнат?
– Пф…нямам представа…

Quest for the Open Tavern е бърза състезателна игра с поставяне на работници, в която има добра доза напрежение и тръпка, за което най-голяма роля има скритото наддаване. Това се усеща най-силно, когато играчите се сблъскат с Общ противник, но последствията от сблъсъка всъщност са изгодни за едната страна защото в този момент започва голямото наддаване. ,

Тематиката на играта е интересна – кръчмарски бой, разруха и демони, на кого не би му харесало, нали? Картите са тясно свързани с тази тематика. Сред тях има сбивания, бунт на селяните, нахълтване в пивоварната, както и всякакви места, които може да си представите в едно средновековно село.

Истината е, че аз не харесвам игри с поставяне на работници и за това ще се въздържа от негативизъм, тъй като той ще бъде може би малко (прекалено?) субективен. За това, пробвайте я. David Thompson е създал една лека игра с приятно чувство за хумор, но сериозен състезателен дух.

Линкове:

Файлове за принтиране

BoadGameGeek

Кратко How to за правене на Print n Play

Всички изображения са взети от BGG

 

Ако тази статия ви е харесала, ще се радваме да ни подкрепите в това, което правим:Дарение за сайта
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers