петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Безплатна игра: Tiny Epic Defenders
Безплатна игра: Tiny Epic Defenders

Безплатна игра: Tiny Epic Defenders

Вие сте победили вашите врагове и вашето малко кралство, сега е едно истинско малко епично кралство! Всички живеете в мир и разбирателство. Обаче с мира има един проблем, той не трае дълго. Нов противник излиза на сцената – ужасни чудовища, които искат да заличат всичко, което сте постигнали с толкова труд. Тези нови врагове обаче са толкова ужасни, че ще е най – добре да съберете героите от всички останали страни и да им се опълчите преди да са стигнали до столицата ви!

Tiny Epic Defenders е кооперативна игра за от 1 до 4 играчи от създателя на небезизвестната Tiny Epic Kingdoms – Scott Almes и публикувана от Gamelyn games. В нея този път вие, заедно с вашите приятели, ще сте съюзници и ще трябва да се отбранявате срещу ужасите, бродещи по света.

Компоненти(за PnP)

 • 4 пионки в различни цветове
 • 4 кубчета в различни цветове(същите като пионките)
 • 7 бели кубчета за отбелязване на опасността във всяка зона
 • 1 черно кубче
 • 41 карти
 •     1 карта Столица
 •     6 карти с Гранични региони
 •     4 карти с Герои
 •     6 карти за ход( по една за всеки цвят и 2 карти за групови действия)
 •     9 карти с противници
 •     4 карти с ужасни противници
 •     3 карти с Епични противници!!!
 •    8 карти с артефакти

Подготовка за игра

На всеки играч се дава да си изтегли герой и пионка с избран от него цвят.  След това на картата с героя си той слага кубче, с което ще отбелязва колко живот има. Всички герои започват с максимален брой точки за живот. Размесете артефактите и ги сложете на достъпно за всички място.

Сложете картата със столицата в средата.  Около нея, в кръг, наредете картите с Граничните региони. На всеки регион и на столицата сложете по едно бяло кубче, като на Столицата го сложете на нула, а на регионите на едно.

Размесете Епичните противници!!! и на случаен принцип изтеглете един. Това ще е финалния ви противник в тази игра.  Не го поглеждайте!

Ходът на играчите и на противниците им ще се определя от картите, които те ще теглят от Тестето за ходове. То се прави от 3 карти с противници, изтеглени случайно. След това добавете карти за ход в зависимост от броя на играчите. Вашето тесте за ходове е готово.

Другото тесте, което ще ви трябва е Тесте с противници. То се прави от 3 карти с противници изтеглени случайно и няколко карти с ужасни противници(според броя на играчите).

Ужасните противници атакуват само един регион, имат опасни умения и ако са победени дават артефакт като награда. Артефактите са силни предмети, които могат да бъдат използвани само веднъж, след което излизат от игра.

Как протича играта

От Тестето с Ходове се тегли една карта. Ако тя е картата с цвят на играч, той е на ход, ако е чудовище, противниците са на ход и се тегли карта от Тестето с противници.

На всяка карта с противник пише кои регион атакува тази карта.  Всеки атакуван регион получава +1 към нивото си на опасност, като ако достигне „Х“, този регион е унищожен и ако бъде атакуван отново, ще се увеличи опасността на Столицата. Ако тя падне, всички играчи веднага губят играта. Столицата може да бъде защитавана, ако върху унищожени региони има пионки на играчите. Ако регион е унищожен докато в него има някой, то картата просто се обръща и пионката се поставя обратно върху нея.

Ако е на ход играч, то той получава три точки за действие, с които може да се движи и бие или да използва умението на регион или артефакт, ако за това са нужни точки. Всяко действие струва една точка и може да бъде извършено, колкото пъти играча иска, стига да има точки. Единствено уменията на регионите могат да бъдат използвани само веднъж.

Играчите могат да се движат само между съседни региони, като на Столицата съседни са само двата региона откъм късите страни на картата. Всеки път, когато герой влезе в някой регион, то нивото на опасност в този регион спада с едно. Ако регион е атакуван докато има играч в него, той може да избере да го защити, като това ще му струва една точка живот и чудовището е победено. Столицата не може да бъде защитавана, както и нейното ниво на опасност не може да бъде намалявано.

Когато и двете Тестета свършат, свършва хода. Ако Тестето с Ходове свърши, преди Тестето с Противници, то една карта от Противниците се размесва в Ходовете и играта продължава докато свършат враговете.

Ако Тестето с Противници свърши преди Ходовете, то тогава Епичния противник!!! се обръща и започва последната част от играта.

След като Епичния противник!!! е разкрит той атакува само един регион и остава в него, докато региона не е унищожен или докато той не е убит. Всички Епични противници!!! имат специални умения. Вие може да се биете с тях ако сте в същия регион и изхабите една точка за действие. Всяко действие „бой“ му прави едно поражение. В Столицата можете да се лекувате.

Ако успеете да победите Епичния противник!!!, вие печелите.

В заключение

Играта изглежда като доста приятен уплътнител на време между две по-тежки игри или дори за край на сериозна игрална вечер. Играе се бързо, около 30 мин, има както доза стратегия, така и сериозна доза късмет.

Също така за разлика от предишната игра от тази серия, то за тази много по-лесно ще си набавите компонентите, които са ви нужни.

Дали бих я пробвал? Да, ако някой има оригиналната или вече си е принтирал тази версия, но аз лично не бих се занимавал, камо ли да си я купя. Не ми изглежда чак толкова интригуваща.

[sociallocker] Правила Компоненти Поле за игра
[/sociallocker]

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers