четвъртък, юни 20, 2024
Infinity Wars

Infinity Wars

Infinity Wars е безплатна онлайн TCG игра за PC и Mac (не и за мобилни устройства за сега), която вероятно никога няма да има свой „невиртуален“ вариант, тъй като сама тя е направена по такъв начин, че е близо до невъзможно да бъде играна без компютър.

В своята основа IW прилича на всяка друга TCG, която някога сте играли – играе се с карти, с чиято помощ нападате противника си. Играта приключва, когато един от двама ви остане на нула живот. Разменяте карти с другите играчи, след което ги използвате, за да победите играчите, от които сте ги взели. Но до тук приликите свършват, механиките, които правят играта различна, ще намерите в много малко други игри от този вид.

Игралното поле

       Първо, игралното поле е разделено на  шест части, по три за всеки играч. Това са „Поддръжка“, „Нападение“ и „Защита“. В първата зона играете директно картите от ръката си. Там, ако са създания, те прекарват един ход, възстановявайки се от призоваването, след което може да ги изиграете или в „Нападение“ или в „Защита“. Както може би се досещате във втората зона играете картите, с които искате да нападате противника си, а в третата,тези, с които ще се защитавате срещу неговите атаки.

Най – уникалното нещо в Infinity Wars е това, че ходовете се изиграват едновременно и това съответно променя цялата игра. Вие и вашият противник, без другия да вижда какво прави съперника му, призовавате създания и правите магии, като на края давате край на хода си и всичко, което сте правили до сега влиза в сила – създанията атакуват, магиите убиват, подсилват и т.н.

Ресурсите

      След като няколко пъти отложих обясненията за ресурсите в играта, май е време вече да ги дам. В играта има два ресурса – обикновен, с който играете карти и „чистота“, с която си правите тестетата.

    Първото работи на същия принцип, както в Hearthstone. Започвате с едно ресурс и на всеки ход получавате още едно. Има разбира се карти, които променят това.

За да си направите „легално“ тесте, то вие трябва да имате трима командири, всеки командир дава едно „чистота“ за своята фракция. За да имате карта от дадена фракция, трябва да имате поне едно чистота от тази фракция. За да играете най – силните карти на всяка фракция, ще ви трябва три чистота. Изборът е ваш.

Картите

Сега след като знаете как протича боя и какво можете да правите на бойното поле, ще ви кажа малко повече за видовете карти и фракциите в играта.

     Картите в IW не се различават много от картите в другите TCG игри. Долу, по средата на картата ще видите живота и силата на картата. Над това ще видите написани всякакви умения, които картата има. Ако тя няма такива, ще има кратко описание на картата. Горе вляво е показано към коя фракция принадлежи картата, като това също е и цената на картата в „чистота“ . В срещуположния ъгъл е цената на картата в ресурс, също така и моралната цена, ако картата е създание.
Както вече казах, от „Поддръжка“, създанията се играят в една от двете зони – „Защита“ или „Нападение“, но след това те могат да бъдат премествани и размествани както си поискате. Можете да сложите картата, която атакува първа да атакува последна, трета или пета. Можете да върнете картите обратно в „Поддръжка“, дори можете да ги преместите от „Защита“ в „Нападение“.

Картите биват герои, артефакти, магии, умения и местности. Герои (characters) са всички създания, които призовавате, за да се бият за вас. Артефактите са карти, които веднъж изиграни в „Поддръжка“ дават постоянен бонус, докато са там. Магиите и уменията по някакъв начин влияят на героите – нанасят им поражение, връщат ги в „Поддръжка“, в ръката на противника и т.н. Местностите много приличат на артефактите, но разликата, че за разлика от артефактите може да имате само една местност активна.

Фракциите

Фракциите са няколко и всички могат да работят заедно в тесте. Ето ги и тях:

 


Flame Dawn – за тях има само война, раждат се, живеят и умират в нея. Картите от Flame Dawn подканват към бърз и агресивен стил на игра.

 

 

Warpath – Диви зверове, огромни, ядосани диви зверове…цели стада от ядосани, огромни, диви, зверове. Не толкова бързи, колкото Flame Dawn, но също много агресивни и чудесно работещи помежду си.

 

 Genesis Industries  са гении на модерните технологии и докато в редиците им няма да видите много хора, то ще видите всякакви видове, андроиди и  роботи, които или ще се опитат да ви премажат с бройката си, ремонтирайки се постоянно, или докато малките ви задържат, то в задните редици ще наблюдавате как се завършва огромен и страховит робот, който ще ви смаже с една единствена атака.

 Sleepers of Avarrach са кошмарът на всички светове, ужасна комбинация от неживи и технология, те никога няма да се уморят да ви нападат, а дори когато си мислите, че сте се отървали от някои от тях, те просто ще се надигнат отново. И понеже това не е достатъчно The Sleepers ще вдигнат и собствените ви мъртви срещу вас.
Cult of Verore са фракцията за всички, които обичат да правят много магии, без да се занимават много със създания. Вероре е фракцията, която има достъп до картата „Mass Death“. Но освен нея, те използват и много магии, с които убиват противниците си, защото за всеки убит, техните създания стават по-силни и по-силни.
The Exiles  са фракция от низвергнати вероре, които сега са тук за да си отмъстят. Призоваване на демони, смъртоносни магии и нарушаване на ритъма на играта са основното, на което The Exiles ще разчитат.

Descendents of Dragons са вероятно най-уникалната фракция в играта, тъй като те са единствените, които вместо живота, ще се опитат да ви намалят морала до нула. Техните карти обикновено имат много живот, магии, които увеличават този живот и умения, които намаляват морала на противника. DoD са вдъхновени от източните страни на нашия свят и техните воини са дисциплинирани и честолюбиви монаси и самураи.

 

Overseers of the Solace са най – новата фракция в играта, която вкарва и нова механика – възнасяне (ascend). Когато OoS се възнесат те придобиват нови умения. Фракцията се състои от основно ангели, които са дошли да прочистят света от всяко зло.

 

 

Финални редове

Така, това е всичката обща информация за играта, сега ще ви кажа какво мисля аз за нея. Aко това не ви интересува, може да преминете към линковете за сваляне, на края на статията.
От гледна точка на геймплея, играта е страхотна, можете да измислите множество сложни стратегии, игри и заблуди, които да приложите върху противника си и всичко благодарение на това, че ходовете се играят едновременно. Също така от страна на туториал и „vs AI“ съдържание, играта има много да предложи. Преди да почнете да играете срещу други хора, вие вече ще имате достатъчно карти за да си направите прилично тесте и то без да похарчите и стотинка. Просто Infinity Wars ще ви дава карти за всичко, за което се сетите – защото сте си пуснали играта днес, за първите ви три игри за деня, когато вдигнете ниво, когато завършите кампания, за всичко! И това е чудесно.

А картите…о, картите са нарисувани чудесно и освен това са анимирани, което аз лично намирам за много, много яко! Ще се повторя – като геймплей, страхотна игра! НО!

Винаги има „но“. Какво не ми харесва е това, че в играта почти няма история, което е разбираемо, Infinity Wars не съществува достатъчно дълго, за да има подробна история все още. Но истинският проблем, е че малкото история, която има, ужасно напомня за тази на Magic: The Gathering. Много паралелни светове, хора пътуващи между тях, неживи, които са тръгнали да завладеят всички светове…

Това, както и всичко, което виждате в блога е моето лично мнение, вие можете да се съгласите, можете и да не се, изборът е ваш. Фактът, че според мен, историята на IW много прилича на тази на MTG не променя мнението ми, че Infinity Wars е страхотна игра.

От мен за сега толкова. „May you draw well“ и до следващият път!

Свалете Infinity wars:
[sociallocker]Download Infinity Wars[/sociallocker]

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers