неделя, юли 14, 2024
BigBoxNews 15.9.2014
Героите и лошите във вечна схватка.

BigBoxNews 15.9.2014

Още зарчета-герои!

Още зарчета-герои!

Играта със зарове на Wizkids Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men се превърна в голям хит и издържа на очакванията, като в момента е може би най-популярната игра със зарове, въпреки проблемите с достъпност и количество в началото. Появила се е информация за следващите издания на заромайсторството – Uncanny X-Men, DC Dice Masters, D&D Dice Masters и Age of Ultron, като последните три трябва да се появят през 2015. И понеже всички сме скептични и невярващи, за нас Wizkids пуснаха и снимки на картите, които ще бъдат включени в новото X-Men издание. Играта си остава същата, но ще има няколко нови механики и много нови опции за събирането на отбор. Ще се мятат зарове!

Повече за новите герои
Ще спасим света от чумата СЪС ЗАРОВЕ!

Ще спасим света от чумата СЪС ЗАРОВЕ!

Z-Man ще имат силно представяне на наближаващият Essen Spiel, обявявайки новости за Каркасон, Пандемия, както и нови игри, които ще се появят на немското експо. В разширението за Каркасон: Gold Rush ще има каубои, индианци и най-вече злато! Новата игра Pandemic: The Cure ще е Пандемия със зарове – по-кратка и по-лека версия на играта… за по-лесна не е сигурно. Играта провокира нашия интерес със механиката си, която позволява на играчите да мятат заровете си колкото пъти искат, докато не са доволни, но след всяко мятане се доближават по-близо до следващата епидемия. На щанда на Z-Man ще има и ново разширение за Terra Mystica, други изцяло нови игри и ще си струва да се погледне!

Повече за новостите от Z-Man
Спокойно, в самата кутия няма паяци.

Спокойно, в самата кутия няма паяци.

Days of Wonder пожънаха голям успех с големият хит на GenCon – Five Tribes (ще пишем за нея, но не казвайте на никой!). Сега са решили, че феновете на Small World заслужават подарък – на Essen трябва да се появят две разширения за малкият свят – изцяло новото A Spider’s Web и промото от KickStarter-а за Small World 2 – Royal Bonus. Във всяко от тях ще има по три нови раси и три нови умения. Самият A Spider’s Web ще бъде и в малко по-голяма кутия, за да си събирате токените от Small World на едно място. И защото това явно не е достатъчно, ще се появят и две малки разширения за Small World, които са свършили, но е време да се върнат – Necromancer Island и Leaders. В малкият свят се появяват все повече раси и става все по-тясно!

Повече за новите разширения на Small World
Арената на легендите.

Арената на легендите.

Czech Games Edition обявиха нещата, които са планирали за в бъдеще. Vlaada Chvatil е приготвил разширение за Tash-Kalar: Arena of Legends – фракцията Everfrost, които ще замразяват противника и ще ползват ефектите си когато искат, вместо когато се появят. Самите CGE благодарят на Rio Grande и Z-Man за помощта с дистрибуцията, но вече са способни да се справят сами. И тъй като вече ще си издават игрите сами, на пазара ще се появи парти играта на Vlaada – Bunny Bunny Moose Moose, която не е била разпространена достатъчно. Други игри, които ще бъдат издадени отново са Shipyard, Last Will, Dungeon Lords, Dungeon Petz и техни разширения. За да сме доволни всички, ще има нова игра – Alchemists и юбилейно издание на Dungeon Lords: Happy Anniversary.

Повече за Czech Games Edition.
Катан в Египет, защото само там не сме го играли!

Катан в Египет, защото само там не сме го играли!

Mayfair Games обявиха най-новият Catan: Ancient Egypt. Играта ще се появи на Essen, но официалното издаване е планирано за ноемрви. В античният Египет играчите ще събират и търгуват с ресурси, ще строят малки селища и големи храмове, но истинските новости са помощ от боговете и великата пирамида. Също за Catan, Bontom Games работят по безплатна, лека онлайн версия на класическата игра, наречена Catan Anytime. Mayfair Games са казали, че ще се радват да излязат от бета версия на играта, но това не се случило все още. Скоро ще можете да играете Catan и online, което е добре за тези от нас, които не сме я играли от много време.

Повече за Catan Anytime

 

От Handelabra навлизат в игрите за таблети – ще се появи мобилна версия на Sentinels of the Multiverse за iPad и Android, като се обмисля вариант и за други платформи, например PC (А ДАНО!). Играта ще се играе самостоятелно или ще се подава един таблет за Multiplayer, но тъй като това е кооперативна игра, едва ли ще е проблем. Началното издание на играта ще започне с всичко, което се съдържа в Enchanced Edition кутията: 10 героя, 4 локации и 4 лоши. Интефейсът изглежда страхотно и ние нямаме търпение да повикаме героите и да се сбием със силите на злото!

Героите и лошите във вечна схватка.

Героите и лошите във вечна схватка.

Повече за Sentinels за таблети
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За BigBoxSolo

Казвам се Теодор, от Шумен съм и в момента уча в СУ "Св. Климент Охридски". Настолните игри за мен започнаха с MTG преди няколко години, но магията на големите кутии ме обзе след Tabletop Day. Може би нямам толкова опит, колкото останалите, но пък от мен ще получите перспективата на един млад играч!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers