четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Две бири, порция цаца и няколко пингвина.
Две бири, порция цаца и няколко пингвина.

Две бири, порция цаца и няколко пингвина.

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Още помня първата ми среща с тази игра. Това беше в не толкова далечната 2013 във Велико търново. Версията, която там пробвахме беше домашно производство но по нищо не отстъпваше на „купешката“.

Хей, това е моята риба е състезателна, семейна игра. Правилата и са лесни за научаване, а преиграваемостта доста голяма. Играта претърпява няколко редизайна чисто илюстративни и в скулпта на миниатюрите, но това не променя по никакъв начин забавлението, което създава у играчите си.

Защо реших да пиша за стара игра, при положение, че я има отдавна на пазара? Причините са две – първо, от доста време се каня да изненадам Гери с нея и второ, в един от онлайн магазините (няма да казвам кой) имат политика с трупане на точки, които в последствие се използват за отстъпка. И това доведе до закупуването и представянето на играта от мен.

КЪМ ВИДЕОТО

Механиката е елементарна, но коварна. Имате четири неща които да направите – помислете върхо ходоа си, придвижете пингвина, вземете рибата и прецакайте останалите играчи. Както и в други игри от семеен тип и тук започва най-малкия. Имаме четири комплекта фигурки в четирите стандартни цвята, както и при НСЧ (не се сърди човече). И тук отново играем сами за себе си срещу всички останали.

Ако това ви звучи познато, значи сте чели ревюто на Деян за ъпгрейднатата ѝ версия от братята македонци – Small Star Empires. А ако не сте задължително го вижде и очаквайте съвсем скоро и готовата игра на пазара.

КЪМ РЕВЮТО НА ДЕЯН

Артът на играта се изразява в капака на кутията и рибките по плочките. В заключение…ами як е! Още с корицата си играта ви прошепва „Ковалски, какъв е плана за рибата?“ и ако сте запален фен като мен на „Пингвините от Мадагаскар“ няма как да ѝ устоите. Все пак пингвини събират рибка и …

Какво да ви кажа за миниатюрите? Да има миниатюри и то на пингвините. Детайлът е добър. Със сигурност прототипът е бил страхотен, но при такъв тип масова продукция и то с по-мека пластмаса винаги се губи от качесвото. Бих ли ги оцветил като четиримата ми любими герои? – о, да със сигурност! Ако изявите желание даже бих направил лайв оцветяване някоя вечер.

Хей, това е моята риба е една бърза, забавна и хитра семейна игра. След като я отворихме направихме няколко разигравания и със сигурност ще я играем и на петъчните сбирки с приятели. Препоръчвам я на всички, които харесват леките и незатормозяващи игри.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers