неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » Играем: We Didn’t Playtest This At All
Играем: We Didn’t Playtest This At All

Играем: We Didn’t Playtest This At All

Тази игра ще ви направи на маймуни, по един или друг начин

 Както обикновено, към играта подходих напълно непредубедено, дори не знаех, че изобщо ще имам честта да подхождам към тази игра, понеже отидох да играя съвсем друга. Но, както често се случва, някой закъснява, друг казва: „искате ли да пробваме тази игра, тя е кратка и включва банан“ … Обикновено тук получава достатъчно количество озадачени погледи, които вместо банан виждат бяла кутийка с надпис We Didn’t Playtest This At All.

10917605_10204568514825555_1354392546_n

 Избягвайки неудобните въпроси, какво се е случило с оригиналния банан, започваме да играем. Всеки има по две карти, на всеки ход трябва да изтегли една и да изиграе една, доста е елементарно и изглежда, че няма никакви банани. Докато някой не изиграе карта, единствената защита от която е притежанието на банан. Малко след това играта свършва, защото друг играе картата, според която всички губят, освен онзи който е загубил преди малко.

В следващата игра, някой трябва да имитира звуци от космически кораб, а едно от най-съдбоносните решения в играта е дали искаш да отвориш подарък. Не искам, имаше малко сладко котенце, губя играта. Две игри по-късно се оказва, че всички печелят, или може би само онези, които имат банан. Неусетно домакинът се сдобива с банан от хладилника. Нова игра, имам картата, с която зомбитата ядат всички, освен онзи с банана, но не мога да я играя, защото аз нямам. Някой играе карта, след която нямаме право да използваме думите Аз, Ти, Той, мое, твое… добре, че имам Star Card, която е по-добра от останалите. Играя „моята“ … опа изгорях.

10928109_10204568514905557_390051010_n

 Накратко, това представляват игрите на We Didn’t Playtest This At All. По разкази на очевидци, качествата на играта видимо се подобряват при консумация на спиртни напитки и увеличаване на броя играчи, но ние не направихме точно този тест, защото едва ли щяхме да започнем играта, за която се бяхме събрали.

 Освен предварително разпечатаните карти, в кутията има и съвсем празни такива, които всеки може собственоръчно да попълни с цитати от Пауло Коелю или сентенции от 9gag и Facebook, а защо не и двете. Това едва ли би променило особено баланса на играта, който обикновено се крепи на „камък, ножица, хартия“, или избор на число от 1 до 5, или на избор да/не, или просто на вашата съобразителност да правите/не правите всичко, което пише по картите по масата. Всичко това, с не много добре предвидими последици, понеже е възможно дори и изигралият картата да загуби … с което всъщност да спечели.

 А, и да не забравяме, че който има банан е защитен от зомбита.

Ако ви е харесала статията и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра!
Дарение за сайта

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Павлов 'BigBoxCurlylocks'

Some say he could shoot a moving car at 1/15... with the lens cap still on!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers