сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Русалски игри – Свежото детско парти мемори!
Русалски игри – Свежото детско парти мемори!

Русалски игри – Свежото детско парти мемори!

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Днес ще ви представя един летен хит. Защо мисля, че трябва да е хит ли? Много просто… Това е игра подходяща за навсякъде, но имайки предвид тематиката, подозирам, че най-много ще и приЛЯГА да се играе под чадъра на плажа. Всички знаете какво представляват мемори игрите(…сериозно?…добре, това са игри с карти или картончета с чифтове картинки, които са с лицето на долу и вашата цел е да съберете повече чифтове, като на хода си имате право да обръщате само по две от картите).

На пазара има хиляди вариации с различни картинки, но какво е това, което отличава тази родна игра от останалите и защо мисля, че трябва да я имате? На първо място идеята. Поне аз не съм виждал подобна комбинация до момента, а може и да има, но това няма значение. Съчетанието на развиване на паметта в комбинация с проява на творчество и въображение ме грабна истински. От издателство рибка се отличават на пазара както с качествено съдържание, с невероятни илюстрации, така и с материали на компонентите си на световно ниво. Ако сложим например логото на IELLO на тази кутия, по нищо няма да разберете, че играта е правена в България. Картите са от дебел картно, както и кутията, на която е добавен магнит за затваряне и текстилни ленти под картите за по-бързо изваждане. Съотношението цена – качество е повече от задоволителна.

Самата игра е сравнително бърза, но скоростта ѝ зависи главно от вас, от това  колко добре ви е развита паметта, а и до колко сте артистично настроени.

Няма нищо сложно в правилата. Научават се за 2 минути, а после ви очакват часове игра. За повече информация натиснете зеления бутон.

Към видеото на играта

Искренно се надявам след време от издателството да пуснат и втора част на играта с още от красивите илюстрации и забавните предизвикателства. Играта е семейна, детска и парти. Може и да се ползва като филър за сериозни играчи, събрали се да играят парти игри, но пак зависи от компанията. Картите с предизвикателствата са този елемент, който прави Русалски игри толкова забавна.

За самите илюстрации…ами вижте видеото! Както казах и там страхотни, забавни, изпълнени с емоция акварелни рисунки, потапящи ви в подводния свят на малката Мая.

Признавам си, че не съм попадал до сега на такава малка и лесна игра с такъв забавен геймплей и толкова красиви и качествени компоненти. Останах наистина приятно изненадан. С чисто сърце ви препоръчвам да си набавите едно копие, докато не е свършило лятото.

Купи от тук

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers