понеделник, май 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Flyi’n Goblin – свежия, летен, зелен коктейл със смях и забавление, поднесен ни от IELLO
Flyi’n Goblin – свежия, летен, зелен коктейл със смях и забавление, поднесен ни от IELLO

Flyi’n Goblin – свежия, летен, зелен коктейл със смях и забавление, поднесен ни от IELLO

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Замък, гоблин, катапулт…какво може да се обърка?

 

Flyi’n Goblin е най-забавната игра за сръчност, която ми е попадала за първото полугодие на „прекрасната“ 2020. Защо ли?! Нека ви разкажа…

Тук ще започна с Арта на играта, който е супер свеж и идеален за лятната ви отпуска или ваканция. Имаме едни сладурски гоблини отличаващи се със своята стилистика и чувство за хумор, имаме обсаден замък бомбардиран с катапултирани гоблини – не правете това у дома деца (и възрастни), гоблините са професионалисти и знаят как да се приземят след изтрелване от катапулт.

Правилата са кратки, ясни и лесни за научаване. Дори имате и съвети за катапултиране от мастър гоблин изтрелвача. Повече подробности за тях вижте в книжката с инструкции.

Компонентите…това е перлата в короната…всичко, дори самата кутия е игрови компонент от тази игра. Замъка с кулата се сглобяват от долната част на кутията в комбинация с няколко картонени ленти, кръстосани по между си образуващи стените на отделните стаи.

Разполагате с два вида картонени монети и кристални пластмасови диаманти, за награда и пазаруване на подкрепления. Самите гоблини и катапулта са дървени, като фигурките представляват мипъли със страхотен дизайн, различен за всеки клас.

Сетинга на играта е бърз и лесен, дори замъка със стаите може да се прибира без да се разглобява, само като се демонтира кулата с царя. Царя?! Хахахахаха да има цар и за малко да го забравя. Това е царя – негово дървено величество!

Механиката на играта е свързана с това до колко е развита вашата ловкост и преценка. Ако нямате опит с подобен тип игри, първите няколко разигравания ще си постреляте на воля. Но като му хванете цаката започва истинското забавление…пуцай кумееееее!!! Събирайте диаманти за да трупате точки за победа, плячкосвайте колкото можете повече злато за да си наемете нови видове гоблини, отдайте чест на гоблинския култ като построите своя тотем върху покрива на замъка. И най-важното, целете се внимателно, защото в играта има и FRIENDLY FIRE (приятелски огън), което означава че можете да елиминирате някои от вашите гоблини или да си саборите сами тотема.

У нас зареди глобалната ситуация, все още играем игрите си само двамата с Гери, но и с двама играчи тези гоблини знаят как да ни разсмеят и развеселят.

Съотношението цена – качество – времетраене – преиграваемост е повече от задоволително. Играта си я подарихме за годишнината с още две игри (Santorini и Kakao) миналия месец и я играем почти всяка вечер. Подходяща е както за семейни вечери с децата, така и за бордгейм вечери с приятели. Ситуациите, които се получават в небето над замъка по някога са неочаквани и лишени от всякаква логика(да ви се сблъскат гоблините в небето или „гюлето“ ви да падне извън очертанията, след което да отскочи и да се върне в замъка в помещението с диамантите) и най-важното, винаги ще ви разсмеят. Отдавна не съм се радвал така на игра, която да искам да играя отново и отново. Много свежо и то на достъпна цена попадение. Играта я има вече на българския пазар и можете да я откриете без проблем. За пореден път IELLO не ме разочароват, за което съм и безкрайно признателен.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers