неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Kickstarter » Wolfenstein The Board Game – камъчето дето обърна каруцата ми
Wolfenstein The Board Game – камъчето дето обърна каруцата ми

Wolfenstein The Board Game – камъчето дето обърна каруцата ми

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Някак си каквото и да кажем за Улфенщайн няма да е достатъчно. Първият шутър, който някога играх на комп, първата игра с нацисти, първата игра от света на Weird war II. Общо взето, камъчето дето ми обърна каруцата в тая посока.

Играта излиза през вече далечната 1992, но при мен дойде няколко години по-късно. В нея главния герой е Би Джей Бласкович, Полски супер шпионин пленен в замъка Улфенщайн, опитващ се да се измъкне и да открадне тайните планове на нацистите. Нацисти…..да, Хитлер…да.

Не само убивате хитлер, а дори и втората му фаза Робохитлер. Моето приключение с него приключи през 2003, когато изиграх Return to Castle Wolfenstein, а след няколко години изцяло преминах на нстолни игри и така до днес. Много рядко играя нещо на компа, а дори и да имам време предпочитам да е на борда със семейството или приятели.

„Абе Денис, защо ни пишеш за компютърни игри в статия за настолни?“…Защото става въпрос за настолната версия на играта, приятели. Това, че сме в изолация не означава, че всички са изперкали тотално. Е не е като в един ден да излязат двата кикстартера дето чакам(Анкх на кул мини и този на Улфенщайн) от миналата година и да се чудя как да си простя, че няма да участвам поради липса на средства, но това е друга тема.

Пиша  на добра воля, за да провокирам и подтикна тези от вас, които са фенове С ВЪЗМОЖНОСТИ да се включат, за да се отворят повече яки компоненти за играта, за Улфенщайн (знам, че сте пледжнали Анкх, следя финансиранията и на двете).

–> КЪМ КАМПАНИЯТА В КИКСТАРТЕР

Та да се върнем на играта. Ще кажете ами преди няколко години излезе Fireteam Zero, подобен тип игра, горе долу същата атмосфера. Преди две години излезе Reichbusters: Projekt Vril, силно наподобяваща идеята на Улфенщайн, да не споменавам Incursion  и Tannhauser….и DUST 1947 за финал(за къде без нея). Да така е, но всички те са вдъхновени от Улфенщайн, поне според мен. Всяка една от тях е интерпретация за нацистката супер сила в света на конспирацията, тайните разработки, окултното и извънземно присъствие сред редиците на Райха. Но улфенщайн си остава първата игрова визуализация на тази идея.

От полското студио Archon Studio, са заложили най-доброто от всички части на поредицата в тази настолна игра. Компонентите са страхотни, лесни за усвояване правила, интуитивна дънджънкрол механика, миинатюрите са на спрута от твърда пластмаса, голямо разнообразие на модели и пози, къстъм зарове и ВАРИЧКИИИИИИИИИ. Да не говорим за различните режими на игра, които се множат с всеки стречгол.

Отделно предлагат два типа пледж:

  • Първият е стандартен с всичко горе изброено, т.е. базова игра, експанжън и всички стречголове.
  • Вторият е целия първи пледж + кутия с пластмасови части за построяване на триизмерен терен, стени и подове, за да се потопите максимално в атмосферата на играта.

…не, не съм получил ревю копие и няма да получа, нямам и $ за да се включа в кампанията, за което най-много съжалявам, но въпреки това съм човек и не мога да скрия радостта си от появата на това бижу. Изгледах няколко геймплея и наистина има добра атмосфера и върви леко и незатормозяващо. Смея да твърдя, че е страхотна настолна адаптация на РС игра (за разлика от някои „хитови заглавия от последните години“).

Кои са Archon Studio и защо да ги подкрепите? Първо доставката за европа е около 18 евро за целия пледж (а не 50-70 долара нато на една друга кул марка). Зад гърба си студиото има изпълнени 8 проекта, от които 5 са игри с миниатюри и 3 за терени. Може би някои от вас помнят кампаниите на LOAD the Board Game, Vanguard of War и Chronicle X . В проекта Улфенщайн съчетават всичко правено до момента като влагат най-доброто от себе си. Ако сте харесали статията и иска да види един от невероятните ми ънбоксинги на тази игра, приемам като дарение копие от малкия пледж.

Пазете се и бъдете здрави!

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers