неделя, април 14, 2024
Топ 5 мрачни настолни игри

Топ 5 мрачни настолни игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

По принцип мрачната тематика не ми е търсен вкус, но като разгледах игрите, които съм играл вътре се оказаха едни страхотни заглавия! Автоматично включих Dark Stories в листа, но после реших, че не е резонно, защото въпреки, че историите в играта са мрачни, самата игра не е. Даже е точно обратното. В тази категория съм включил игри, които носят по-мрачно усещане със силната си тематичност.

5

T.I.M.E. Stories – Asylum

IMG_20151114_233232

Тук говорим само за първата история. Ако прочетете ревюто ми ще разберете, че не бях напълно „издухан“ от сюжета, но нищо не може да отрече силната мрачна атмосфера и страхотния арт, който я подкрепя. Ако не друго, поне светът изпълнен с мрачни създания и демонични настроения ще ви глътне за няколко часа. Подробности можете да откриете от ревюто ми.

T.I.M.E. Stories ревю

4

Fallen

pic2401199

Темата е стандартен дънджън кроул, но настроението и атмосферата са дълбоко мрачни и сериозни. Играта е вълнуваща и ангажираща, което ще ви причини сериозни тематични вреди. Подробности за играта – от ревюто.

Fallen Ревю

3

Dark Age Z

pic2200902_lg

На пръв поглед темата звучи абсурдно. Дори си мислих, че и самата игра ще е с по-скоро забавни препратки. Все пак вие сте средновековни кралства, които се отбраняват от съвременни зомбита, преминали през портал на времето. Играта обаче е далеч от несериозна, защото зомбитата (макар и само кубчета) доста настоятелно се опитват да пробият защитата ви. Толкова, че мрачното отчаяние може и да вземе връх

Dark Age Z Ревю

2

Earth Reborn

pic2906249_lg

Това е една от най-комплексните игри, които съм играл. Нещо повече, това е може би най-подробната откъм история игра, която съм срещал. Постапокалиптичната атмосфера не е чужда в поп културата, но тук са направили допълнителната крачка и са представили с подробности един богат свят, пълен с дълбоки персонажи и лични истории. Ако нямате търпението да минете през играта, препоръчвам дори само да си прочетете книжката с историята онлайн. Добро четиво си е.

Earth Reborn Ревю

1

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game

pic2693667

Както много пъти съм казвал – светът на Пришълеца ми е една от любимите вселени, създавани някога. Вече притежавам три игри в този свят и ще продължавам да колекционирам. Това е сравнително стандартен декбилдър, но с много тематика и оригинален комиксов арт. Нека това не ви залъгва обаче. По картите има достатъчно насилие и кръв, за да не ви и минава през главата да я играете с деца. Страхотна игра!

Източник на повечето снимки: Boardgamegeek.com

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers