понеделник, април 15, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!
Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!

Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Вчера пуснахме ревю на шантавата Dungeon Fighter. Ако не сте го чели, препоръчвам първо него да проверите.

Dungeon Fighter – ревю

Ревю на разширение: The Big Wave

Ревю на разширение: Fire at Will

Ревю на разширение: Stormy Winds

Днес ще отделя няколко реда за най-новото и вероятно последно разширение на играта – Rock and Roll. 

Вече съществуват 4 разширения, свързани с четирите елемента – огън, вода, въздух и сега – земя. Все още не съм играл първите три, но дори и едно разширение да имате, това ще обогати страшно много базовата ви игра.

Всички разширения вкарват нови модули, зарове, токъни, както и малко нови механики.

Още първият експанжън представя концепцията на „Опит“. Всеки път, когато върху зара ви се падне специалната икона и вие решите или не можете да ползвате умение, получавате две „опит“ в общото ковчеже. Когато сте в магазин се обръщат карти с умения, които са различни от стандартните умения. Всяка карта се купува с един токън опит и има различно количество токъни като изискване за ползване по време на битка.

Какво вкарва Rock and Roll?

pic2496180_lg

Нови гадове, нови предмети, специални умения и нов герой, който може да тресе голямата мишена в центъра на масата. Буквално. Eдно от уменията му позволява да разклаща цялата мишена и това често ми е помагало, когато съм играл с този герой. Друго умение пък позволява на играчът до вас да намества мишената, докато вие хвърляте зара – това също е доста полезно, но имайте предвид, че покривката ви трябва да е изключително гладка. Освен това в кутията има нова карта за тъмницаата с нови специални стаи.

В разширението има предмети и гадове, които ви карат да ползват следните неща:

 • Каменна арка – трябва да мятате зара под нея.
 • Напукана стена – трябва да хвърлите зара и той да счупи стената, след което да отиде върху мишената.
 • „Slow” – запълвате досадннте дупки върху мишената!
 • Диамант – мятате го върху масата и ако зар попадне там, печелите пари.
 • Каменна защита – правите максимално 1 щета на удар, докато не премахнете защитата – като метнете зар върху голям токън.
 • “Weak” – ако метнете зар върху този токън, нанасяте доста щети.
 • Голям зелен зар – по-голям от стандартните зарове и половината от страните му ще ви дадат пари, ако ви се паднат.

Заключение

Rock and Roll е страхотно допълнение към базовата игра. Според мен си заслужава ниската цена, като се има предвид колко забава ще изкарате от него. Поради начина, по който работи „опитът“, преподлагам, че ще е най-добре да имате две или повече разширения, за да не натежи играта в конкретна посока. Не че е проблем, но ако имате само Rock and Roll, вероятно всяко второ умение ще е свързано с новите модули. Арката не е особено труден модул, а счупването на стената е вълнуващо. Запълването на дупките е глътка въздух за тази иначе отчаяна тъмница, а големият зар… друго си е да хвърляш огромен зар от носа си. Пък и парички дава. Като цяло, този експанжън има лека ориентация към печеленето на пари. Това малко ще улесни купуването на безценните бели зарове, без които побеждаването на боса е почти невъзможно! С други думи – струва си, купувайте!

ПЛЮСОВЕ:

 • Чудесни нови тематични модули
 • Новият герой има вълнуващи умения
 • Нова, но не утежняваща концепция за „опит“ (нова е, ако нямате други разширения)

МИНУСИ:

 • Разширението ще работи най-добре с поне още едно-две други разширения, иначе ще натежи към себе си.

Разширението може да се открие в българските магазини, но можете и да посетите сайта на производителите, защото там винаги се крият някакви интересни безумия.

Horrible Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers