вторник, май 21, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » Топ 15 очаквани игри от фестивала в Есен – BigBoxGamer
Топ 15 очаквани игри от фестивала в Есен – BigBoxGamer

Топ 15 очаквани игри от фестивала в Есен – BigBoxGamer

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Утре започва четиридневния фурор в град Есен, Германия – фестивалът Essen Spiele. След статията на BigBoxLan, аз се инспирирах също да ви споделя моите топ 15 очаквани игрите, които ще се представят там. Може и да си харесате някои от тях, може и да не сте чували за други. Имайте предвид, че съм прегледал всички около 700 игри, които ще се представят във фестивала и това са най-добрите 15, които ме вълнуват по някакъв начин. Не е задължително да са най-добрите игри по принцип – това е просто лист с неща, които вълнуват само мен. Ако някои следи ревютата и статиите ми и идентифицира геймърския си вкус с моя, тогава да чете внимателно!

15

Champions of Midgard

pic2663421_lg

 Това е една от най-популярните игри в този списък и играта набра огромна скорост последния месец, особено след като DiceTower я подпечата с техния Seal of Excelence. Фентъзи игра с поставяне на работници и зарове.

14

Raid and Trade

pic2294077

Постапокалиптична приключенска игра с подобна на Bright Future цел – героите трябва да успеят да влязат в спасителен лагер. Очакван хит от MAGE Company.

13

Pandemic Legacy

pic2488668_md

Може би най-голямото заглавие тази година и играта, която ще бъде изкупена първите минути от фестивала. Ако сте чували за Legacy тип игрите – това са игри, в които пишете по дъската, късате и изхвърляте компоненти и така след всяка игра, вашата игра ще е напълно различна от тази на другите хора, които имат копие. Разликата от Risk Legacy е това, че в Pandemic Legacy, историята е силно развита и геймплеят е все едно гледате вълнуващ филм.

12

Dice City

pic2571802_md

Сравнително лека игра със зарове, които ползвате като работници. В играта строите град. Просто звучи забавно.

11

Celestia 

pic2578351_md

Tова е репринт на стара игра, наречена Cloud 9. Бърза социална игра с блъф и готини компоненти!

10

504

pic2651235_lg

504 игри в едно. Всички говорят за голямото заглавия на Фридман Фрийз и всички имат едно на ум – дали играта ще работи добре и дали не е просто един експеримент. Мисля да пропусна покупка на тази игра засега, но със сигурност ми е крайно любопитно да я пробвам. Затова е и в този лист.

9

Flick em Up Expansion – Stallions Canyon

pic2673560_lg

Flick em Up бързо се превърна в една от любимите ми игри с ловкост. Уестърн играта със страхотни компоненти вече ще има и коне, от които ще стреляте – какво повече!

8

T.I.M.E. Stories

pic2617640_md

Темата е пътуване във времето – механиките – разказване на история със зарове и всяко решение определя бъдещето ви в играта. Няма особена преиграваемост, но със сигурност ще се сдобия с играта.

7

Isle of Skye

pic2662092_md

Оригинално звучаща игра с поставяне на плочки и хитра механика с наддаване за тези плочки. Звучи интересно и BigBoxGeek вече си я е поръчал, така че първо ще я пробвам, преди да я купя.

6

Sapiens

pic2410702_md

Играта вече е излязла в щатите, така че това е почти cheat. В Есен ще бъде представянето й в Европа, така че може би се връзва с листа. В тази игра поставяте плочки и си градите праисторическо селце, като през това време прецаквате другите съседни селца.

5

Barony

pic2570367_md

Подобно на предната игра, и тази вече е излязла в щатите. Сравнително абстрактна игра с много готини компоненти… Ще прочетете повече от ревюто ми след около месец.

4

Tiny Epic Galaxies

pic2617248_md

Това определено е най-интересно звучащата игра от поредицата Tiny Epic на Gamelyn. Играта пристига в малка кутийка и няма много компоненти, но от това, което съм виждал, тя е доста хитра и преиграваема.

3

Potion Explosion

pic2644583

Страхотни компоненти – топчета в дървена кутия, които се плъзгат и „гръмват“ едно в друго в стил Candy Crush. Просто вижте снимката. Nuff said.

2

Poseidon’s Kingdom

pic1182018_lg

Това е нов принт на игра от 2011. Още тогава ми беше направила впечатление, но компонентите, които са в изданието от тази година на Game Salute са просто… извънземни! Тежка кутия пълна с огромни и детайлни фигурки, съпроводени от чудесни илюстрации.

1

Terra

pic2601440_lg

Тази игра може би не е в топ 10 на почти никого, а и никой не очаква това да е големия хит на Bezier Games, като се има предвид новия Vampire Day Break (който все още не е излязъл), както и Favor of the Pharaoh. Въпреки това, аз съм силно впечатлен от механиките на тази тривиа игра. Terra е на Фридман Фрийз и е в духа на Fauna – игра, към която също имах силно влечение, но до която така и не стигнах. Според мен, това ще бъде най-добрата тривиа игра, в която на всичкото отгоре са принесени и някои леки, но интересни евро механики.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers