вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Игри с нестандартни елементи
Игри с нестандартни елементи

Игри с нестандартни елементи

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

В днешната статия ще говорим за иновациите, които съвременните настолни игри ни предлагат. Това е едно от нещата, които ги разделят от старите игри тип монополи и Скрабъл. В модерните игри, дизайнерите все повече използват малки или по-големи, да ги наречем различни, елементи в игрите си, които правят една игра вълнуваща и оригинална в презентацията си. Понякога тези елементи могат да ни залъжат, като играта се рекламира основно с този елемент, но той се оказва доста бързо изчерпяем. Пример за това – Via Appia. Не съм играл играта, но се вдигна много шум след като излезе, заради оригинален 3Д механизъм (можете да го проверите), но… само няколко месеца по-късно всички бяха забравили за тази игра. Тук сме, за да поговорим за игри, които знаят как се прави оригинален елемент и как този елемент е органично и оригинално свързан със самата игра.


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Hart an der Grenze или „Митничарската игра“

Това е старият и по-неизвестен родител на големия хит Sheriff of Nottingam. Шерифът е римейк на митничарската игра и въпреки, че доби по-голяма популярност, компонентите, които предлага Hart an der Grenze са отлични и винаги бих ги предпочел. В митничарската игра, всеки ход има митничар, а останалите играчи се опитват да прекарват нелегални стоки, в своите куфарчета. Оригиналният елемент тук са именно тези куфарчета. Те са метани и уникални за всеки играч. Тематично са изключително детайлно изпипани. Нищо особено няма в едно куфарче, надупчено от куршуми. Няма причина митничарят да се усъмни в него. Препоръчвам ви тази игра, въпреки че едва ли можете да я намерите лесно, тъй като вече не се разпространява. Но пък ако ви харесва идеята, винаги можете да пробвате Шерифа от Нотингам. За подробно ревю, кликнете на бутона отдолу.

Ревю на Hart an der Grenze


Недислав Стойчев ‘BigBoxTyr’ препоръчва:

Colt Express

Разбира се, тази игра сме ви я препоръчвали по-много други причини, но няма как да не я споменем, особено когато говорим за игри с нестандартни елементи. Всеки се досеща кои са тези елементи. Не, не са картите, нито сладките дървени мийпъли, а самото „игрално поле“ на играта – локомотива и вагончетата. В Colt Express можем да намерим шест 3D вагончета и един 3D локомотив, които като се подредят в композиция оформят мястото за разиграване на играта. Да, дизайнерите спокойно можеха да направят едно игрално поле с 2 трака по него, но така играта щеше да загуби огромната доза тематичност, която вагончетата гарантират. Също така, в играта има и още няколко малки 3D елементи, които може да сложете около композицията и тогава „западния пейзаж“ е невероятен. Описаната картинка се допълва по невероятен начин с „бягащите“ мийпълчета напред-назад, когато играта започне. Освен за игра, спокойно композицията от Colt Express може да стои на някоя витринта.

Spoiler alert – Сглобяването на вагончетата и локомотива е еднa самостоятелна, приятна и забавна дейност.

Ревю на Colt Express

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bgPaladium Games


Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Ca$h ‘n Gun$

Cash N Guns е една доста приятна блъф игра със силно изразен елемент на изненада. Уникална игра. Не защото е игра със стрелящи се комично изглеждащи гангстери, нито пък заради така наречените „маркери на срама“, които се дават на играчите, когато се скрият от престрелка. Причината е много по-интересна и е нещо което никоя игра досега не е предлагала на играчите, доколкото съм запознат.


Не се чудете какво е това мистериозно нещо – в играта има пистолети от пяна! Ще си кажете „Е, голяма работа, какво пък толкова като има пистолети!“, но, драги приятели, ако мислите така грешите. Едва ли е нужно да обяснявам как се променя изживяването ако сте насочили пистолети един към друг и не знаете дали противника ще залегне, дали блъфира или е хубаво вие да залегнете, за да не ви застреля. Без този елемент играта не би била и наполовина толкова забавна и вълнуваща, особено като се има предвид колко се вживяват хората, когато играят като гангстери.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Това бяха нашите предложения за игри с нестандартни елементи, ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers