вторник, януари 16, 2018
Парти игри

Парти игри

Недислав Стойчев

Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!
Недислав Стойчев

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Тази седмица вие избрахте да ви препоръчаме парти игри.

Когато говорим за парти игри,  ние си представяме смях, хаос, шум и забавление, което не ни ангажира твърде много.  Това са игри, които ще работят в много ситуации. Дали ще ги извадите по време на сбирка с приятели, дали за тийм билдинг, дали в края на тежък купон, когато са останали само най-будните или просто ще цъкате целенасочено във вечер на настолни игри. Парти игрите работят както с компания от нови хора, така и с геймъри. Работят, наистина.

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'BigBoxGamer препоръчва:pic736534_lg

Jungle Speed

За мен парти игрите трябва да работят в голяма компания. Или поне в компания от повече от 5 човека. Jungle Speed може да се играе до 8 човека и с колкото повече хора играете, толкова по-забавна става играта. Това е игра за сръчност, ловкост и бързо мислене. Принципът е прост – в средата на масата има дървено тотемче. Всеки играч обръща карти със символи. В момента, в който върху карта има точния символ като символа на друг играч, тези двамата влизат в дуел. Който пръв вземе тотемчето печели – другия обира изхвърлените карти на победителя. Така играта продължава, докато на някой не му свършат картите. Елементарна игра, която работи както в семейна обстановка, така и в гъсто населено шумно парти. Внимавайте – играта може да е опасна, защото ако някой не хване правилно тотемчето, а само го бутне… Нека да кажем така – скрийте чашите от масата и бъдете готови да залягате.

pic1011958_lg

Източник: Boardgamegeek.com

Подробно ревю можете да прочете, като кликнете на бутона отдолу.

Jungle Speed ревю

Играта можете да си закупите от следните места.

Paladium Games BoardGames.Bg
Недислав СтойчевBigBoxTyr препоръчва:

Once upon a time

За мен парти игрите, трябва да са леки игри, които да работят с повече хора и да имат силен социален фактор. Какво имам предвид? Игрите да подклаждат дискусии, случки и спомени, за които да се говори и след това. Като примери бих дал Ultimate Werewolf, Resistance, Jungle Speed, Once upon a time, че дори и Dixit. Всяка една от тези игри е успяла да създадено невероятно забавни ситуации и случки, за които се говори и до днес в моята гейм групичка. От изброените игри по-горе бих ви препоръчал Once upon a time, защото си пасва за група от 4-5-6 човека, играе се бързо и предизвиква смях, дискусии, забавни спомени и истории.

Once upon a time е картова игра за 2-ма до 6-ма играча, в която играчите поемат ролята на разказвачи, които ще трябва с общи усилия да изградят история (приказка 🙂 ). Как става това? Всеки играч ще има даден брой карти в себе си, които представляват различни обекти, събития, действия и т.н. Чрез изиграването на тези карти играчите създават история. Примерно: „Имало едно време далечно кралство, чийто крал бил прокълнат.“. Трите болднати думи са карти. Всяка изиграна карта трябва да бъде част от историята. Кога свършва играта? В началото на играта всеки играч получава карта „Финал“ като например „… и така детето намерило своите изгубени родители.“. Когато някой играч изиграе всички си карти и успее да изиграе своя финал, то той е победител. Естествено, има правила, чрез които ролята на разказвача може да се открадне от друг играч. Това става чрез специални карти или в случаите, когато разказвачът спомене случка, обект или нещо друго, което вие имате на карта. Изигравате вашата карта и продължавате историята вие, така че тя да започне да клони към вашия финал.

Препоръчвам ви силно Once upon a time, защото колкото и пъти да съм я играл, винаги съм успял да се разрева от смях, защото историите могат да бъдат абсурдни и невероятно забавни. Играта има лесни правила и се обяснява за минути … но после се играе с часове. 🙂
BigBoxGamer е публикувал ревю и игрална сесия на Once upon a time. Прочетете и ще разберете за какво имам предвид.

Ревю на OUATИгрална сесия

Играта можете да си закупите от следните места:

BigBag.bgBoardGames.BGPikko-Games
Камен ЦветановBigBoxYour препоръчва:Cash & Guns

Cash & Guns

Cash & Guns е страхотна парти игра (поне според мен). Разработена по начало за използване на партита, играта има елемент на блъф през цялото време, бърза е, забавна е и пистолетите от пяна са много приятни, като в момента в който всеки влезе в ролята си на гангстер става много весело. Събирате се около масата, прочитате правилата за 5-10 минути и слагате първите картонени пари на масата, след което престрелката започва.Изиграването на всяка игра е много бързо и занимателно, като освен базовото изиграване има и няколко други по-разработени варианта подготвени в кутията.

Препоръчвам тази игра заради това, че е идеална за забавление на парти- доста е бърза и не е ангажираща, можете да заливате пистолетите с каквото ви падне и няма да се разложат, ще има много смях и обявяване на дуели, ще има много залягания и престрелки.  Наистина ще се почувствате като в някоя американска екшън комедия, в която вие сте главното действащо лице. А какво по-хубаво от това, когато става въпрос за парти.

pic1011958_lg

Играта можете да си закупите от следните места:

BoardGames.BG

Димитър Симидчиев 'BigBoxExplorer'BigBoxExplorer препоръчваpic1398895_md:

Resistence: Avalon

На запад има една форма на парти, в която хора се събират за вечеря и се разиграва мистерия с убийство (не истинско, разбира се).  Един е жертвата и останалите трябва да разберат кой е убиеца и как се е случило престъплението. Представете си Cluedo, но с живи хора. По нашите ширини този тип партита не са толкова известни, но има игри, които могат да заместят усещането за надлъгване и опити да се намерят „лошите“ измежду хората, с които играете.

Resistance: Avalon е една такава игра, в която тайно и на случаен принцип ще получите роля – или на „добър“ – рицар на Кръглата маса, или на „лош“ – слуга на Мордред. След това играта е много социална и се върти около това добрите, които са повече, да разберат кои са лошите, защото слугите на Мордред провалят мисииките, в които играчите участват. Лошите се знаят помежду си, а добрите трябва да използват информацията, която получават от изхода на мисииките и кой кого предлага за различните мисии.

Отделните разигравания на играта са между 5 и 15 минути (в зависимост от това колко се вживяват хората и колко обвинения има), но ми се е случвало да прекарам 3-4 часа в игрането на рунд след рунд с група приятели. Тук е моментът да споделя, че играта поддържа между 5 и 10 човека.

Причината да препоръчвам играта, е че хем е за повечко хора, хем отнема доста малко време, хем правилата са супер елементарни, а играта е доста забавна. Ако нямате проблеми да обвините най-добрия си приятел, че е долен лъжец и да го гледате в очите, докато кроите как ще му провалите мисииката тази игра най-вероятно е за вашата група!

pic1453063_md

Играта можете да си закупите от следните места:

BigBag.bgBoardGames.BG
Ако не сте съгласни с нас или искате да ни допълните, моля дайте своите предложения в коментарите! Също така не забравяйте да гласувате за препоръка за другата седмица. Анкетата е в дясната лента.
Магазинът, в който се тества.

За Недислав Стойчев

Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*