неделя, април 14, 2024
Мрачни игри

Мрачни игри

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Няма по-хубаво нещо от това да се преборите с една мрачна и негостоприемна игра в студения зимно-пролетен ден. Благодарение на вашето гласуване и участие, ние получихме възможността да изразим своите подвизи пред вас и да ви въвлечем в тъмните коридори пълни със съмнителни забулени фигури и кръвожадно изглеждащи чудовища. Да не губим повече време и място на страницата – ето ги нашите предложения в категория „Мрачни игри“.

Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Legendary Encounters: Alien Deck Building Game

Тази игра е в моя личен топ 10 на всички време и също така е една от най-добрите игри със строене на тесте. По принцип не играя мрачни игри, но тази успява да предаде мрачната тема по комиксов и не чак толкова брутален (колко филмите) начин. Все пак усещането за смърт и напрежението от оригиналните творби е страхотно вметнато в играта и ако търсите тематична мрачна игра,  в която постоянно ще стоите на пръстите си и ще си гризете ноктите… на краката, това е вашата игра!

Може да закупите играта от:BoardGames.bg

Недислав Стойчев ‘BigBoxTyr’ препоръчва:

Space Hulk: Death Angel

Под мрачни игри, разбирам игрите, които тематично и игрово ни карат да се чувстваме безсилни и безпомощни в дадената ситуация, в която ни поставя играта. Ако търсите точно такава игра, то нека ви разкажа Space Hulk: Death Angel.

Death Angel е тактическа картова игра за 1 до 6-ма човека, в която играчите ще командват спейс марини, чиято задача е да изчистят космически кораб пълен с извънземни. Играта се базира на различни мисии и е тематично заложена във вселената на Warhammer 40k. Death Angel е точен представител на моята представа за мрачни игри, защото през цялото време играчите са под напрежение дали ще оцелеят за следващия си ход. Всичко започва нормално, но съвсем бързо играта успява да „навакса“ и нещата започват да „висят на косъм“. В повечето време, играчите са изправени пред огромно количество извънземни и различни трудности и препядствия, поднесени от различни събития. Също така, когато започнете да губите спейс марини от взвода ви, нещата стават още по-трагични и надеждата за победа започва да избледнява. 😀

Death Angel се слави със своята трудност и ниските шансове за победа (20-25%). Силно препоръчвам играта, ако искате смазващо изживяване и много загубени часове в убиване на извънземни на борда на кораба ++Sin of Damnation++.

Повече за играта: Мод за настройка на Death Angel

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bg

Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Ascension: Chronicle of the Godslayer

Ascension може да не е най-мрачната игра която съм играл, но е най-различаващата се мрачна игра лично за мен и моят геймърски опит. Играта е един от основоположниците на съвременните декбилдър игри и това не е случайно – много е опростена откъм дизайн и геймплей и най-вече това е причината толкова много да я препоръчвам. Обаче ако заговорим за темата, нещата стават много по-дебели – играта е доста мрачничка и на пръв поглед дори може да е страшна за по-малките фенове на картовите игри. Чудовищата са много грозни и неприветливи, всички нарисувани в леко еднообразен стил с каквато и да е липса на шарения.

Дори тематично играта е мрачна – освен героите, повечето от които изглеждат по-страшни и от някои от чудовищата, боравите с най-различни машини и объркващо изглеждащи конструкции, коя от коя по причудливи и безмислени. Няма почти никакви признаци на веселост и това поддържа напрежението през цялото време, било то между играчите или при самото взаимодействие с играта.

Препоръчвам Ascension: Chronicles of the Godslayer (по-скоро която и да е част от поредицата Ascension), защото това е една много приятна и не натоварваща мрачна игра, която няма да забравите лесно, особено ако сте фенове на картовите игри.

Димитър Симидчиев ‘BigBoxExplorer’ препоръчва:pic2046290_md

Tragedy Looper

Мрачни игри има различни, но за днешната препоръка съм избрал една, която ми попадна преди около седмица, но ме накара да я цъкам много заради атмосферата си. Tragedy Looper е дедуктивна игра за 2-4 човека (един винаги е „лошия“, а другите са „добрите“), базирана на сценарии и 1 много интересна предпоставка – добрите могат да пътуват във времето (като във филмите Butterfly Effect или Edge of Tomorrow примерно). Те имат на разположение даден брой „рестартирания“, за да предотвратят трагедията, която лошковеца се опитва да случи. Когато нещата се объркат и трагедията се случи, седмицата на героите рестартира и всичко започва от начало, само че сега те (но и лошия) имат повече информация и се опитват да подходят по различен начин. Но защо препоръчвам играта в „мрачни игри“? Атмосферата. Особено за героите атмосферата е много тягостна – има някаква трагедия, която може всеки момент да се случи (да умре ученичката или да се окаже, че журналистът е сериен убиец и когато има възможност убива хората, които са заедно с него), а всичко това се случва на 4 локации, които също имат мрачен (по-точната дума може би е ноар) изглед – училището, с тъмните си коридори, храмът, където кой знае дали дебне добра или зла сила, болницата, където могат да се случват всякакви ужаси и градът – безличната бетонена джунгла, в която всичко може да ти се случи в някоя уличка и никой няма и да разбере.

pic2277550_lg

Препоръчвам играта, защото наистина е много интересна. Когато протагонистите успеят да разберат нещо по уликите, които лошият им оставя това е голяма крачка напред за тях, а лошият от своя страна има нелеката задача да играе така, че да не разкрива всичко на добрите – иначе просто ще загуби.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg

Това бяха нашите предложения за мрачни игри, ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers