четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Игри, които винаги носим на събирания
Игри, които винаги носим на събирания

Игри, които винаги носим на събирания

Днес ще поговорим за игри, които не се отделят от нас… често дори, когато не възнамеряваме да играем. Това са заглавия, които сме готови да извадим всеки един момент. Ще ви представим избора ни за игри, които когато срещнем някой мъгъл и ни пита какво е настолна игра, ние „БАМ“ – ей сега ще ти покажа! 


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Dark Stories

Dark Stories. Играта я имам само от месец, но тя така и не е видяла рафта в моя дом. От както я имам е постоянно в раницата ми и въпреки, че не съм ходил този месец по много събирания, Dark Stories се играе почти всеки ден в офиса. Мисля, че където и да ходя, на каквото и събиране да отида, дори и да не е събиране за игри (особено на такива събирания) играта ще е винаги с мен. Причината не е само в това, че е портативна. Dark Stories е малка и проста игра. Всъщност, трудно е да се нарече настолна игра. Камо ли пък дизайнерска. Аз съм играл домашен вариант на играта още като 10 годишен. Принципът е следният – Един играч взема една от 50-те карти в кутийката. Прочита на глас финала или само загатва мрачна история. Например, Жена си купува нови обувки. Малко по-късно същия ден тя умира заради тази покупка. След това играчът обръща картата и на гърба се разкрива какво се е случило. Целта на останалите играчи е да разгадаят цялата история, като могат да питат въпроси, на които може да се отговори само с „Да“ или „Не“. На практика, вие можете да играете и без играта. Със сигурност нета е пълен с подобни истории. Въпросът е, че това е активност, която е подходяща за всяка ситуация. Докато сте на опашка с приятели, докато се разхождате, докато пътувате, дори докато чакате да ви дойде хода в Through the Ages. Със сигурност и вие няма да сбъркате, ако просто си я държите в джоба. Страхотна игра!Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:

Lost Legacy: The Starship

Без съмнение Lost Legacy: The Starship става все по-редовна в игрите, които нося на събирания. Ако не сте играли играта, искам да ви успокоя, че за около пет минути ще ви стане ясно как работи всичко и ще сте готови за игра. Правилата не са много, но са интересно навързани и успяват да задържат играта едновременно интересна и бърза. От друга страна, може да се играе от до четирима души. Не е много, но пак е добре като за такава малка игра.

Не мисля, че скоро ще спра да разнасям Lost Legacy: The Starship с мен. Елементите на блъф, бързата игра и компактния размер са нещо, което не всяка игра има. Играта е приятна и лека, побира се в джоба и не виждам причина да не я нося навсякъде. Дори да си я вземете с експанжъните, пак няма да е толкова обемна и тежка, че да не можете да я носите спокойно с вас.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва:

Villagers and Villains

Преди няколко месеца се сдобих с една игра, която ми звучеше приятно и като нещо, което мога да играя, когато ми се иска нещо леко и неангажиращо. Играта обаче надскочи предназначението си и от както я имам постоянно я размъквам със себе си насам-натам, тъй като е лесна за обясняване, бърза и много приятна. Става въпрос за Villagers and Villains.
В играта вие сте кметове и ще трябва да си построите село. По-трудното идва, когато ще ви се наложи да се защитавате и да се опитате да имате селото носещо най-много точки. Играта много напомня на 7 Wonders, но е по-лека и по-бърза.
Малкото време, което отнема, бързия, приятен и лесен за научаване геймплей и компактния размер са основните причини толкова да я нося навсякъде и да предлагам да се играе.
Играта, разбира се, си има и недостатъци. Например, доста залага на случайността и някои механики не са доразвити (pair, vend).
Въпреки това Villagers and Villains си заслужава за всички фенове на този тип игри.

Научете повече за играта: РевюЦонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Las Vegas

Всъщност, много рядко нося една и съща игра на събирания, понеже предпочитам да играя нови игри. Е, понякога нося и някои от добрите ми стари игри Но една игра, която бих носил често с мен на произволни събирания е Las Vegas.
Играта е доста проста, изисква само към минута сетъп и горе-долу толкова – обяснение. Включва хвърляне на много и качествени, плътни зарчета.  Чудесна игра с начинаещи, добра е и с деца, или като филър за геймъри. Ако все пак ви омръзне, разширението й включва около 8 модула, които могат да се включват самостоятелно или по няколко наведнъж. Повечето модули са интересни и разнообразни. Те вдигат преиграваемоста многократно. Също така правят играта малко по-стратегическа и примамлива за геймъри. Играта, заедно с разширението, се събират в оригиналната кутия, която не е много обемиста. Това я прави още по-удобна за често носене по събирания.Иван Иванов ‘BigBoxWolfyy’ препоръчва:

Hive

Ще ви говоря за една игра, която не просто нося с мен на събирания. Много често я размъквам в раницата си без абсолютно никакъв повод. Това е Hive. Въпреки че играта е само за двама души, много е лесно да се намери повод и опонент, с когото да се играе. Визуалната прилика с класически абстрактни настолни игри като шах, го или домино привлича лесно и не-геймъри. Ключовите фактори при Hive са достъпността и компактността. Играта има изключително прости правила, които се събират на един лист с картинки. Може да бъде обяснена за десетина минути и изиграна за горе долу още толкова. Добавям малкото уточнение, че по-опитен играч обикновено би надделял над някой начинаещ съперник. Опитът ми обаче сочи, че повечето хората схващат основите доста бързо и след 4-5 игри силите се поизравняват.
Що се отнася до компактността, тук се крие най-силния коз на Hive. Играта има няколко различни версии, включително и Pocket edition. Аз лично предпочитам Carbon изданието, което включва много яки черно-бели плочки, калъфче за пренасяне и два бонус експанжъна. Hive не използва дъска за игра, нито изисква някаква специална повърхност. Може да се играе на маса в кафене, на някоя пейка в парка, или направо на тревата. Плочките са много здрави и държат на разнасяне и тракане една в друга.
Ако искате винаги да имате под ръка нещо, с което да позагубите малко време, да поразчоплите мозъците си или просто да имате алтернатива на стандартното пиене на кафе/бира с някое другарче, Hive може би е вашата игра.

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Това бяха нашите предложения за игри, които винаги носим на събирания, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Камен Цветанов

Казвам се Камен, програмист съм по професия и геймър по душа. През свободното си време се занимавам с най-различни занимания, преобладаващо играя футбол и свиря на китара, но напоследък настолните игри изместват всичко останало лека-полека. От една година те са ми най-силното хоби, като от известно време организирам хора за игри в Студентски град и си прекарваме весело заедно. Обичам да играя както с близки приятели и познати, така и с непознати, важното е да е весело и все пак… нека най-добрият победи!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers