събота, юли 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dungeon Fighter: The Big Wave – Тъкмо си помислих, че ще се разминем без Ктулу
Dungeon Fighter: The Big Wave – Тъкмо си помислих, че ще се разминем без Ктулу

Dungeon Fighter: The Big Wave – Тъкмо си помислих, че ще се разминем без Ктулу

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

За Dungeon Fighter съществуват 4 разширения, свързани с четирите основни елемента. Можете да кликнете на бутоните, за да откриете ревютата и на останалите.

Ревю на базовата игра: Dungeon Fighter

Ревю на разширение: Rock and Roll

Ревю на разширение: Fire at Will

Ревю на разширение: Stormy Winds

Това разширение е свързано с елемента вода и всичко се пльоква там. Въпреки това, съдържанието е предвидимо:

 • Нов герой
 • Нов Бос (Ктулу)
 • Нови гадове
 • Нови предмети
 • Нови тъмници
 • Нови „Power” карти, които в базовата игра не съществуват
 • Нови „джаджи“ свързани с новите умения (локва, слуз, плочка за лекуване, водопад, токъни с „кислород“, зарове „водни елементи“)

Локвата е хитър елемент, защото сама по себе си е лесно нещо – трябва първо да хвърлите зара в локвата и от там към мишената. Само че когато това „просто“ нещо се комбинира с, да кажем, неща като завъртане на място, подскок, хвърляне зад гърба, под масата или от ръката на друг играч, тогава вече е истинско предизвикателство… и чист смях за всички около масата.

Водопадът също е готин елемент, който сам по себе си не е нищо особено, но в комбинация става забавен. Това е плочка, по която трябва да плъзнете зара си и от там към мишената.

Плочката за лекуване е точно това, което звучи. Ако зарът ви падне там, вие се лекувате, вместо да правите щети. Ми… не е лошо, полезно е, но не е особено вълнуващо.

Токъните с кислород са свързани с един от гадовете, който може да ви души, но за жалост (или не толкова) все още не сме го срещали, за да говоря повече по въпроса. То с толкова разширения, можеш ли да срещнеш всичко!

Слузта също е това, което звучи. Ако зар попадне върху този модул/плочка, тогава той се „плъзга“ към стрелката, която е върху самата слуз. Това е нещо като огнената топка във Fire and Will разширението.

Трите „зара“, които идват с разширението са всъщност три малки кубченца, които обаче са зарове в смисъла на играта. Тоест, хвърляте ги като зарове по мишената. Само че не хвърляте един, а всички три! С други думи имате шанс да направите мнооого щети. НО! За всеки зар, който не уцели мишената, вие самите получавате щети. Така че много внимавайте с какво ще ги комбинирате.

Героят от разширението също е комбинативен (като повечето неща тук). Той е капитан и като всеки самоуважаващ се капитан си носи папагал на рамото. С този папагал, той може да копира умение на друг герой. В някои случаи това може да е наистина полезно. Особено по време на разпределението на трите основни зара в началото на битката.

Заключение

The Big Wave е най-комбинативното разширение. Всичко тук отново е оригинално, но работи най-добре, ако се комбинира с други умения, били те от базовата или пък от някое друго разширение. Всъщност, модулите тук се комбинират отлично един с друг. Трите кубчета с водопада, или пък слузта с лекуващото сърце. Всичко работи супер. Така че определено не мога да отпиша това разширение като такова, което не си струва да бъде закупено първо.

Поддържам тезата си – което и разширение да вземете, все ще си струва.

ПЛЮСОВЕ:

 • Повечето модули са комбинативни
 • Героят е оригинален
 • Трите малки „зарчета“ са вълнуващи
 • Големият злодей е Ктулу

МИНУСИ:

 • Големият злодей е Ктулу

Разширението може да се открие в българските магазини, но можете и да посетите сайта на производителите, защото там винаги се крият някакви интересни безумия.

Horrible Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Един коментар

 1. От къде на къде е минус?! ЕРЕС!!!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers