вторник, септември 21, 2021
Заглавна страница » Настолни игри » Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!
Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!

Dungeon Fighter: Rock and Roll – с вашите камъни по техните глави!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'
Latest posts by Деян Георгиев 'BigBoxGamer' (see all)

Вчера пуснахме ревю на шантавата Dungeon Fighter. Ако не сте го чели, препоръчвам първо него да проверите.

Dungeon Fighter – ревю

Ревю на разширение: The Big Wave

Ревю на разширение: Fire at Will

Ревю на разширение: Stormy Winds

Днес ще отделя няколко реда за най-новото и вероятно последно разширение на играта – Rock and Roll. 

Вече съществуват 4 разширения, свързани с четирите елемента – огън, вода, въздух и сега – земя. Все още не съм играл първите три, но дори и едно разширение да имате, това ще обогати страшно много базовата ви игра.

Всички разширения вкарват нови модули, зарове, токъни, както и малко нови механики.

Още първият експанжън представя концепцията на „Опит“. Всеки път, когато върху зара ви се падне специалната икона и вие решите или не можете да ползвате умение, получавате две „опит“ в общото ковчеже. Когато сте в магазин се обръщат карти с умения, които са различни от стандартните умения. Всяка карта се купува с един токън опит и има различно количество токъни като изискване за ползване по време на битка.

Какво вкарва Rock and Roll?

pic2496180_lg

Нови гадове, нови предмети, специални умения и нов герой, който може да тресе голямата мишена в центъра на масата. Буквално. Eдно от уменията му позволява да разклаща цялата мишена и това често ми е помагало, когато съм играл с този герой. Друго умение пък позволява на играчът до вас да намества мишената, докато вие хвърляте зара – това също е доста полезно, но имайте предвид, че покривката ви трябва да е изключително гладка. Освен това в кутията има нова карта за тъмницаата с нови специални стаи.

В разширението има предмети и гадове, които ви карат да ползват следните неща:

 • Каменна арка – трябва да мятате зара под нея.
 • Напукана стена – трябва да хвърлите зара и той да счупи стената, след което да отиде върху мишената.
 • „Slow” – запълвате досадннте дупки върху мишената!
 • Диамант – мятате го върху масата и ако зар попадне там, печелите пари.
 • Каменна защита – правите максимално 1 щета на удар, докато не премахнете защитата – като метнете зар върху голям токън.
 • “Weak” – ако метнете зар върху този токън, нанасяте доста щети.
 • Голям зелен зар – по-голям от стандартните зарове и половината от страните му ще ви дадат пари, ако ви се паднат.

Заключение

Rock and Roll е страхотно допълнение към базовата игра. Според мен си заслужава ниската цена, като се има предвид колко забава ще изкарате от него. Поради начина, по който работи „опитът“, преподлагам, че ще е най-добре да имате две или повече разширения, за да не натежи играта в конкретна посока. Не че е проблем, но ако имате само Rock and Roll, вероятно всяко второ умение ще е свързано с новите модули. Арката не е особено труден модул, а счупването на стената е вълнуващо. Запълването на дупките е глътка въздух за тази иначе отчаяна тъмница, а големият зар… друго си е да хвърляш огромен зар от носа си. Пък и парички дава. Като цяло, този експанжън има лека ориентация към печеленето на пари. Това малко ще улесни купуването на безценните бели зарове, без които побеждаването на боса е почти невъзможно! С други думи – струва си, купувайте!

ПЛЮСОВЕ:

 • Чудесни нови тематични модули
 • Новият герой има вълнуващи умения
 • Нова, но не утежняваща концепция за „опит“ (нова е, ако нямате други разширения)

МИНУСИ:

 • Разширението ще работи най-добре с поне още едно-две други разширения, иначе ще натежи към себе си.

Разширението може да се открие в българските магазини, но можете и да посетите сайта на производителите, защото там винаги се крият някакви интересни безумия.

Horrible Games

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*