четвъртък, юли 18, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dungeon Fighter: Stormy Winds – Поемете си дълбоко въздух и…
Dungeon Fighter: Stormy Winds – Поемете си дълбоко въздух и…

Dungeon Fighter: Stormy Winds – Поемете си дълбоко въздух и…

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Dungeon Fighter бързо се намести сред моите топ 30 любими игри за всички времена. След като имах възможност да добавя всички разширения за нея обаче… играта определено се превърна в една от любимите ми и като нищо се изкачи с 10-15 места в класацията.

За Dungeon Fighter съществуват 4 разширения, свързани с четирите основни елемента. Можете да кликнете на бутоните, за да откриете ревютата и на останалите.

Ревю на базовата игра: Dungeon Fighter

Ревю на разширение: Rock and Roll

Ревю на разширение: The Big Wave

Ревю на разширение: Fire at Will

Stormy Winds се концентрира върху въздушния елемент и всичко свързано с вятъра. Както винаги, разширението вкарва:

 • Нов герой
 • Нов Бос
 • Нови тъмници
 • Нови гадове
 • Нови предмети
 • Нови „Power” карти, които в базовата игра не съществуват
 • Нови „джаджи“ свързани с новите умения  (зар, рампа, chain lightning, мъгла)

Играта вкарва осем стенен зар, който освен типичната иконка с око, добавя и иконка за „рерол“ (повторно хвърляне), което е иди-доиди.

Рампата е приятен модул – от нея можете да изстрелвате заровете си. Сама по себе си не е нищо особено, защото няма да ви затрудни кой знае колко, а и честно казано не се комбинира с доста от уменията, тъй като трябва да чукнете зара с пръст от ръба, което би било невъзможно с определени други условия. Добре де, не е лошо, просто не е кой знае какво.

Едно от най-забележителните и ефектни неща в разширението е стойката за повдигане на цялата мишена. Това симулира битка в облаците и превръща една трудна игра в почти невъзможна. Освен, че заровете трудно успяват да се качат на мишената, но и дупките стават ужасни, защото няма прескачане, ако се мушне зара там.

В разширението има разни вихрушки и мъгли, което не е лошо, но определено нас най-много ни впечатлиха две неща.

Chain Lightning плочката, която се мята върху мишената позволява трепане и на най-мощните гадове от един ход… ако сте достатъчно добър. Ако успеете да уцелите плочката, правите щета на гада и после повтаряте хода си. Ако пак я уцелите, пак правите щета и пак сте вие. При нас, един от съотборниците успя да я уцели 4 пъти поред, което си е истинско чудо.

Другото нещо, което ни впечатли беше условието, което го вкарват различни предмети и „power” карти. А именно – способността да духнеш зар. Това често влизаше в употреба и се оказа по-лесно, отколкото си мислихме.

Заключението

Това е великолепно разширение към базовата игра. Както ще забележите и в другите ревюта, ако можете да си позволите да си купите само едно разширение, наистина не мога да ви препоръчам конкретно. Всички са отлични. Това разширение специално предлага някои не кой знае какви добавки, но и някои просто страхотни модули. Освен това, героят тук е в поддържаща роля, тъй като лекува. Ако в други игри това ви се струва скучно, който е играл Dungeon Fighter знае колко бързо можете да загубите играта и то точно в момента, когато си мислите, че сте най-силни. Така че лекуването не е за подценяване.

ПЛЮСОВЕ:

 • Герой с лекуване
 • Chain Lighning e един от най-вънуващите модули в играта като цяло
 • Вдигането на цялата мишена изглежда ефектно!
 • Поредния класически пародиен хумор и арт

МИНУСИ:

 • Рампата не се съчетава добре с някои от уменията

Разширението може да се открие в българските магазини, но можете и да посетите сайта на производителите, защото там винаги се крият някакви интересни безумия.

Horrible Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers