неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Yummy Yummy Pancake – Научете детето си от рано да върти тигана
Yummy Yummy Pancake – Научете детето си от рано да върти тигана

Yummy Yummy Pancake – Научете детето си от рано да върти тигана

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Мемо игрите за деца се изтъркаха отдавна и въпреки всякаквите форми, ние често използваме най-обикновено мемо от магазин за един лев, тъй като за децата дали има някаква си допълнителна малка механика няма значение. Това, което има значение е колко дълго беше предното изречение.

В играта, за която ще говоря днес има едно нещо, около което се върти всичко. Или по-скоро – ВЪВ което се върти всичко. Това е един голям пластмасов тиган, който на усещане доста прилича на стандартен тиган, отново от магазин за един лев. Какво?! Кефят си ме.

И все пак, пластмаса е, моля ви, не го ползвайте за пържене на яйца, защото после… В магазините за един лев няма котлони.

Основната идея на играта е МЕМО. В играта има готини релефни палачинки с различни плодове и сладки неща – ягоди, боровинки, кивита, портокали и шоколад. Слагате 8 в тигана с лицето нагоре и врътвате с едно движение. Ако успеете да обърнете поне две палачинки, спирате. В противен случай продължавате, докато има поне две обърнати с лицето надолу.

След това вземате една от обърнатите и я предлагате на някого. Ако той познае каква е си я прибира. Ако не познае – вие си я прибирате. Подобна механика играх наскоро в Secrets, но всъщност не бях напълно изумен от онази игра. Аз по принцип не съм фен на Ерик Ланг, така че не съм критерий.

Така се предлагат всички обърнати палачинки. След това следващият играч запълва бройката до 8 и всичко започва отначало. Така до определен брой точки.

Заключение

Yummy Yummy Pankace е изумителна детска игра. В нея има не просто мемо, но и „игра“, в чистата форма на думата. Големият ми син се забавлява дори само да обръща палачинките. Той играе по правилата и предлага палачинки на всички от семейството, но толкова се е захласнал по тематиката и оригиналната презентация, че дори забравя да внимава за мемо елемента.

Разбира се, играта не става за геймърските ви дружки. Има детски игри, които можете да разцъквате като филъри. Тази не е от тях. Но ако искате нещо повече от мемо, нещо, което можете да играете дори само като играчка, това е играта за вас. Аз съм сигурен, че у нас ще се задържи за дълго време.

ПЛЮСОВЕ:

  • Свежа тема и оригинална презентация
  • Лесен геймплей
  • Може да се ползва като играчка

МИНУСИ:

  • Мемо елемента вероятно ще остане назад, ако играете с по-малки деца, тъй като ще са захласнати по мятането на палачинки
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers