петък, юни 21, 2024
Безконфликтни игри

Безконфликтни игри

Latest posts by Недислав Стойчев (see all)

Тази седмица избрахте да ви препоръчаме безконфликтни игри. Не го очаквахме от вас, честно да си кажем. Явно не всички искат да използват игрите, за да се изпотрепят и да злорадстват над приятелите си. Всъщност за това не ви е нужно игра…

Препоръките днес са игри, които често са пръв избор за игра в семейна обстановка, в приятелска не-геймърска ситуация или пък за игра с половинката. Защото нашите съпруги често не харесват игри, в които конфликта надделява. А и, като се замисля, ние също не бихме предпочели такъв тип… Е, освен ако не ни се спи в хола един месец.


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Deus

Една от най-добрите игри за 2014-та и една от най-добрите игри, които аз съм играл по принцип. Все още не знам дали ще влезе в моя топ 10 за всички времена, но определено е близо. Deus е толкова безконфликтна, че почти влиза в групите игри „пасианс с повече играчи“. В общия случай аз не харесвам такива игри, но Деус върви толкова бързо, гладко и динамично, че вие не обръщате внимание на този елемент.

В средата на масата има карта, върху която поставяте различни сгради и дори имате войска, но тази войска не може да атакува други играчи. Дори изобщо не атакува… в тематичния смисъл. Целта на войската е да наобиколи някое варварско селце и да… му вземе точките. Играта свършва не когато избиете другите, а когато всички общо построят определен брой древногръцки храмове. Така че да – Деус е абсолютно безконфликтна игра, която може да се играе с всякаква компания. Както със семейството, приятели, които не обичат агресивните игри, съпругата ви, а дори и с геймъри.

За подробно ревю и за да разберете защо толкова много обичам тази игра, кликнете на бутона:Ревю

Може да закупите играта от:BoardGames.bgBigBag.bgPaladium Games


Недислав Стойчев ‘BigBoxTyr’ препоръчва:

Dungeon Roll

Оказа се, че в 95% от игрите, които съм играл, може да се намери конфликта. За щастие, едно малко бижу, което съм ви препоръчвал не един път и ще ви препоръчам отново се оказа подходящ представител за днешните препоръки. Да, Dungeon Roll – малката и елегантна тъмница, която е идеален представител на категорията „Безконфликтни игри“.

В играта, всеки играч събира групичка герои и отива да се перчи на дракона. Класически сюжет, в който „героично парти“ влиза в тъмницата, избива де-що има гадинки и техния шеф – дракона и си отива със златото. Но защо Dungeon Roll е „безконфликтна игра“? По време на своя ход, всеки играч зависи изцяло от… късмета си. Текущото богатство и успех на играча зависят изцяло от това какво ще се падне на зарчетата, както и резултатите от битките по етажите на тъмницата. В играта не се предвижда „помощ от приятел“ под някаква форма или предмет, която да позволява намесването на другите играчи. Всеки си е сам за себе си. Разбира се, има съревнование, кой от играчите ще натрупа най-много точки опит, но все пак трябва да имаме победител, нали? И… пак стигаме до това – колко точки ще натрупа играча си зависи изцяло от късмета му. 🙂

Повече за играта може да прочетете от ревю за нея на нашия сайт:Ревю

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Камен Цветанов ‘BigBoxYour’ препоръчва:Tokaido

Tokaido

За безконфликтна игра аз мога да номинирам Токайдо. Играта не е много дълга, доста е шарена и няма почти никаква нагласа за бъдещи караници, раздели и развалени приятелства. Точно обратното, още в началото играта приветства всички със своите компоненти и спокойствие. Казва ви се, че сте туристи и се състезавате, но това не е типично състезание с блъскане и правене на мръсни номерца, а вместо да е такова, състезанието представлява по-скоро възможност да преценявате ситуациите и да реагирате спрямо тях, като всеки се стреми да се възползва от най-важните за себе си шансове.

pic2072269_lg

Ако трябва да определя играта, то бих я определил като приятелска надградена версия на „Не се сърди човече”, с карти и малко бонус правила. Може да ви се види странно, че наричам настолна некооперативна игра приятелска, но е факт, че в Tokaido не можете да направите почти нищо, което да попречи на другите (освен обичайните неща като позиционирането на картата и избирането на карта от краен брой такива). Също така, важен коз за играта е умението и да е достатъчно подходяща в каквато и да е среда – със семейството, с децата в училище, с възрастни, играта няма да се стори натоварваща или изнервяща на никого. Запалените геймъри сигурно няма да са впечатлени заради простотата на играта, но факта, че Tokaido няма да ви подразни или ядоса с нищо я прави едно добро попълнение в колекцията леки игри за преди дрямка.

За по-подробна информация относно играта, разгледайте нашето ревю на Tokaido:Ревю

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Това бяха нашите предложения за безконфликтни игри, ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Недислав Стойчев

Казвам се Недислав и съм от Казанлък. Запалих се по настолните игри преди около 5 години, когато излязоха настолните игри по WoW, но от тогава до сега открих че обичам да бродя из тъмници, да убивам дракони, да хвърлям зарове, било то сам, с приятелката ми или с компанията от храбри приключенци. Обичам да играя както с приятели, така и с нови хора, просто защото е винаги забавно да доведеш нови жертви в тъмниците!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers